Παίχθηκε… κωμωδία συμμαχίας στην ΚΕΔ


-Διαφορετικές απόψεις λόγω ισορροπιών ενώ ο κανονισμός είναι ένας

 

 

Ο Γάλλος Βίλι Ντελαζό ο οποίος διαιτήτευσε τον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0 εξέθεσε την ΚΕΔ η οποία δείχνει ότι βάζει τις ισορροπίες της «συμμαχίας» πάνω από τον κανονισμό. Για αυτό οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος, πάντα μέσω διαρροών, ήρθαν να «μαζέψουν» το μέλος της ΚΕΔ, Γιάννη Σπυρόπουλο ο οποίος ως παρατηρητής διαιτησίας στην «ΟΠΑΠ Αρένα» είπε «όλα καλά» στον Γάλλο για τη διαιτησία του, άρα συμφώνησε με το ότι δεν έδωσε πέναλτι σε πτώση του Κώτσιρα, μετά από μαρκάρισμα του Αραούχο στο 27’. Αυτά δεν τα διέψευσαν.

Μια μέρα μετά διέρρευσαν ότι η ΚΕΔ θεωρεί πέναλτι την προαναφερόμενη φάση. Μια άποψη, ούτε αυτή διέψευσαν!, που «χρεώνεται» στους Φρόιντφελντ, Μάνταλο, καθώς ο πρώτος είναι αρχιδιαιτητής και ο δεύτερος υπεύθυνος εκπαίδευσης. Εννοείται με όλα αυτά, όχι μόνο καταδεικνύουν την ανύπαρκτη εκπαίδευση, όχι μόνο μπερδεύουν τους διαιτητές, όχι μόνο φοβούνται να διατυπώσουν επίσημα άποψη για μια φάση που έγινε θόρυβος, αλλά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι παίζουν… κωμωδία συμμαχίας στην ΚΕΔ. Για να κρατήσουν τις ισορροπίες!

Στην ΚΕΔ επικεφαλής είναι οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος, μέλος της ΚΕΔ και ο Σπυρόπουλος που τον είχαν βάλει παρατηρητή διαιτησίας στο αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού 3-0. Δεν γίνεται να μην μπορούν να συνεννοηθούν.

Ενας είναι ο κανονισμός, άρα δεν δικαιολογείται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την ίδια φάση. Όλα αυτά δείχνουν έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Δεν γίνεται να είναι σωστές και οι δυο πλευρές. Αν ο Σπυρόπουλος κάνει λάθος, τότε να τον βγάλουν από την ΚΕΔ και από τον πίνακα των παρατηρητών, επειδή δεν ξέρει τον κανονισμό.

Και μη χειρότερα. Φανταστείτε το αλαλούμ που γίνεται και με τους διαιτητές οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Η έλλειψη σταθερής άποψης για μια φάση, και μάλιστα για μια φάση πέναλτι, δείχνει και την απουσία της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι διαιτητές που προσπάθησαν να βγάλουν άκρη, αν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, όμως από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι εξελίσσεται εμπαιγμός.

Αν το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν οριακό, ισοπαλία ή νίκη της ΑΕΚ με ένα γκολ, θα γινόταν χαμός με αυτή τη φάση. Όμως, η ΚΕΔ θα ερχόταν και θα έλεγε «και έτσι και έτσι και γιουβέτσι»;  Γελάει ο κόσμος με τους δήθεν αρμόδιους που δεν είναι αρμόδιοι, αλλά φοβούνται με δυσαρεστήσουν κάποια πλευρά, μπας και παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ έχουν αποφασίσει να τους διώξουν.

 

Σχόλια