Τραγικός (και λίγα λέμε) ο Βεργέτης, με πολλά λάθη υπέρ της ΑΕΚ - Στον... αέρα το πρώτο γκολ της ΑΕΚ


SUPERLEAGUE 2023/24

PLAY OFFS

6η αγωνιστική

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-2

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Boηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας),

Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

VAR: Χανσλμπάουερ (Γερμανίας)

ΑVAR: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

7': Κακώς ο Βεργέτης υπέδειξε κόρνερ υπέρ της ΑΕΚ, ενώ έπρεπε άουτ υπέρ του Άρη.

26': Κακώς ο ρέφερι δεν σφύριξε φάουλ υπέρ Άρη όταν ο Χατζησαφί μάρκαρε αντικανονικά από πίσω με δύναμη τον Άλβαρο Σαμόρα του Άρη, αν το είχε σφυρίξει θα έπρεπε να του υποδείξει και κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

36-38': Κακώς αρχικά ο Κούλα και ο Βεργέτης δεν υπέδειξαν άμεσα το γκολ υπέρ του Άρη, όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε την μπάλα ενώ είχε περάσει την γραμμή τέρματος, έγινε έλεγχος από το VAR Χανσλμπάουερ (Γερμανίας) και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή τερματος και τότε μέτρησαν κανονικά το γκολ 1-0.

42': Κακώς ο Βεργέτης δεν σφύριξε φαουλ υπέρ του Άρη όταν ο Σιμάνσκι μάρκαρε αντικανονικά από πίσω τον Μοντόγια του Άρη και τον έριξε στο έδαφος (αν το είχε σφυρίξει θα έπρεπε να του υποδείξει και δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης).

44': Κακώς ο διαιτητής δεν σφύριξε διπλό φαουλ υπέρ του Άρη, έξω αριστερά της περιοχής της ΑΕΚ, του Πόνσε στον Σαμόρα και αμέσως μετά κοντά στην γραμμή της περιοχής πέναλτι του Βίντα στο πόδι του Νταρίντα (αν τα σφύριζε θα έπρεπε να υποδείξει και κίτρινες κάρτες) και στην συνέχεια έγινε επικίνδυνη επίθεση από την ΑΕΚ (σουτ του Αμραμπατ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

48': Σωστά ο Κούλα υπέδειξε οφσάιντ τον Σιμάνσκι της ΑΕΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

49': Στο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, ο σκόρερ σε οριακή φάση φαίνεται να είναι οριακά οφσάιντ, όμως ο εκφωνητής ανέφερε ότι γίνεται έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για το αν υπάρχει οφσάιντ, στην συνέχεια ο διαιτητής κάνει μια κίνηση με το χέρι του στην συσκευή ενδοεπικοινωνίας (για να δείξει αδυναμία επικοινωνίας του με το VAR;), αλλά το γκολ, στην συνέχεια μέτρησε και συνεχίστηκε ο αγώνας. Όμως, δεν μας έδειξαν ποτέ την φάση με την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ για να δούμε την ορθότητα της απόφασης βοηθού.

55': Ο Κούλα υπέδειξε οφσάιντ τον Αμραμπατ της ΑΕΚ, δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

55': Κακώς ο Βεργέτης δεν υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Πόνσε της ΑΕΚ για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Νταρίντα του Άρη.

65-66': Σωστά σφύριξε επιθετικό φάουλ του Αμραμπατ πάνω στον τερματοφύλακα του Άρη, ενώ στην συνέχεια συμπαίκτης του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Σιμανσκι ήταν οφσάιντ που παρεμποδίζει τον τερματοφύλακα και στην συνέχεια και ο Αμραμπατ, άρα σωστά δεν μέτρησε το γκολ για το οφσάιντ που προηγήθηκε που κακώς δεν είχε υποδείξει ο Κούλα.

90-90+2': Κακώς ο Βεργέτης δεν σφύριξε το επιθετικό φάουλ που έκανε ο Αραούχο στον Τζούρασεκ οριακά στην γραμμή της περιοχής πέναλτι του Άρη, ενώ στην συνέχεια σφύριξε πέναλτι υπέρ του Αραούχο, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για να δει το επιθετικό φάουλ που είχε προηγηθεί του πέναλτι, όταν το είδε πήρε πίσω το πέναλτι και σφύριξε επιθετικό φάουλ.

90+2': Κακώς δεν υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Πινέδα της ΑΕΚ για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Φετφατζίδη, (πάτημα με τις τάπες του στο πόδι του αντιπάλου του).

Κίτρινες κάρτες:

Άρης:

6' Βαλεντίνο Φατόρε

24' Μπίργκερ Βερστράτε

40' Μαρτίν Μοντόγια

51' Λίντσεϊ Ρόουζ

67' Άλβαρο Σαμόρα

82' Καρίμ Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ:

35' Ντάμιαν Σιμάνσκι

75' Νορντίν Αμραμπάτ

 

Σχόλια