Εβγαζαν μάτια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά του Ομπρένοβιτς για να φρενάρει τον Ολυμπιακό – Κωμωδία των Σλοβένων για να ακυρώσουν το γκολ του Γιόβετιτς - Επιθετικό φάουλ στον Ντόη πριν το γκολ του Αρη


SUPERLEAGUE 2023/24

PLAY OFFS

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Βοηθοί: Πραπρότνικ,

Κορντέζ (Σλοβενίας)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Γιουγκ (Σλοβενίας)

AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Ευθυμιάδης (Πιερίας)

Όλα τα σφυρίγματα του Σλοβένου Ομπρένοβιτς ήταν κατά του Ολυμπιακού και υπέρ του Αρη (1-1). Ο ρέφερι δεν άφηνε τους «ερυθρόλευκους» να βρουν ρυθμό. Γενικά έκανε μια χαμηλού επιπέδου διαιτησία μόνο με λάθη κατά των «ερυθρόλευκων». Μια διαιτησία, με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Ενώ ακύρωσε με… κωμωδία, στην οποία συμμετείχε και ο VAR Γιουγκ, γκολ του Γιόβετιτς στο 9’, τα δυο μέτρα και δυο σταθμά επιβεβαιώνονται από το ότι δεν ακύρωσε το γκολ του Αρη στο 48’, καθώς προηγείται επιθετικό φάουλ (αγκωνιά) του σκόρερ Μορόν πριν ο αμυντικός του Ολυμπιακού κάνει το λάθος του.

Οσον αφορά στο ακυρωθέν γκολ του Γιόβετιτς στο 9’: Ενώ ο διαιτητής Ομπρένοβιτς, στη φάση που έγινε μπροστά του, άφησε πλεονέκτημα, ο Γιουγκ τον κάλεσε στο VAR για να ακυρώσει το γκολ για φάουλ του Ζέλσον Μαρτίνς στον Μοντόγια που προηγήθηκε. Παρόλα αυτά, δεν είδαν ότι πιο πριν υπήρχε και επιθετικό φάουλ του Οντουμπάγιο σε βάρος του Πορτογάλου.

Αφού η φάση ήταν ξεκάθαρη γιατί ο Ομπρένοβιτς δεν έδωσε παράβαση στην κανονική ροή του αγώνα; Μήπως ο Ομπρένοβιτς άφησε πλεονέκτημα επειδή ο Μοντόγια έχασε τη μπάλα μετά το πάτημα από τον Ζέλσον; Για να μην μετρήσει το γκολ οι Σλοβένοι ήταν ικανοί να πουν ότι δεν έγινε η σέντρα του αγώνα!

Η κακή διαιτησία του Σλοβένου αποδεικνύεται και από το ότι τα φάουλ είναι 18-10 υπέρ του Αρη, σε παιχνίδι που ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας 55 %!

Άλλη μια απόδειξη για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι η φάση του 37’. Δεν έδωσε φάουλ του Μορόν στον Ντόη, ενώ καταλόγισε αυτό που έκανε ο παίκτης του Ολυμπιακού στη συνέχεια της ίδιας φάσης!

Στο 72’, κακώς ο Ελ Κααμπί υποδείχθηκε οφσάιντ καθώς ήταν στην ίδια ευθεία. Διπλό το λάθος του δεύτερου βοηθού Γκρέγκα Κορντέζ, επειδή το υπέδειξε άμεσα, ανακόπτοντας υποσχόμενη επίθεση των «ερυθρόλευκων».

Δεν υπάρχει πέναλτι του Γιόβετιτς στον Φετφατζίδη στο 38’, η επαφή είναι φυσιολογική.

Το χέρι του Φαμπιάνο στο 90+1’ είναι κολλημένο, άρα δεν υπάρχει πέναλτι στη σέντρα που επιχείρησε να βγάλει ο Ορτέγκα.


Σχόλια