Η… ήττα του Μπαλτάκου από την Κύπρο


Οι ίδιοι οι αρμόδιοι, στην περίπτωσή μας ο Τάκης Μπαλτάκος, υποβαθμίζουν με τις επιλογές τους το επίπεδο της διαιτησίας. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι αυτό γίνεται με τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ, το βλέπουμε από τους απίθανους ξένους που ορίζει, δεν άλλαξε καν τους συνεργάτες του και κράτησε τον Μάνταλο αναπληρωτή πρόεδρο, τον οποίο οι ομάδες καταγγέλλουν ότι κάνει τους ορισμούς.  

Σχετικά με το χαμηλό επίπεδο των ρέφερι, όλα έχουν τη εξήγησή τους. Η Κύπρος έβαλε τα γυαλιά στον Τάκη Μπαλτάκο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έφερε αρχιδιαιτητή τον «συνταξιούχο» Φρόιντφελντ, ενώ ο Ιταλός Ντομένικο Μεσίνα, που είναι αρχιδιαιτητής στη Κύπρο ορίζεται διεθνής παρατηρητής και δεν είναι απομονωμένος όπως ο Φρόιντφελντ.

Στα μέσα Μαρτίου ο Σουηδός πήγε στη Λισσαβόνα σε σεμινάριο αρχιδιαιτητών της UEFA, ενώ διατυμπάνισαν, όχι επίσημα αλλά με διαρροές, ότι θα έρχονται διαιτητές από το πάνω ράφι, τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Δεν έβρισκαν άλλον και αναγκάστηκαν να φέρουν τον Σκοπιανό Στάβρεφ που άφησε κακές εντυπώσεις στον αγώνα Αρης-Παναθηναϊκός 0-2. Ο Φρόιντφελντ δεν είναι στη λίστα της UEFA. Και να σκεφτεί κανείς ότι είχαν διαρρεύσει ότι ο Μπαλτάκος είχε πάει στην Κύπρο, σε συνέδριο της UEFA που διεξάγονταν τον Οκτώβριο στη Μεγαλόνησο, για να φέρει αρχιδιαιτητή που θα εγγυάται τον ορισμό… ικανών ξένων (όλο μπλα μπλα που δεν επιβεβαιώνεται από πράξεις).

Ο Ιταλός Ντομένικο Μεσίνα είναι στη λίστα της UEFA. Απόδειξη ότι είναι διεθνής παρατηρητής και την Τετάρτη τον έβαλαν να βαθμολογήσει τον Ολλανδό Μακέλι ο οποίος σφύριξε τον προημιτελικό του Champions League, Μπάγερν-Αρσεναλ 1-0.

Άλλη μια απόδειξη ότι δεν τους ενδιαφέρει το 50-50 στη διαιτησία. Χώρια που εκτίθενται, όταν λένε ότι δεν μπορούν να βρουν ξένους διαιτητές. Πως να συμβεί αυτό, εφόσον δεν είναι κατάλληλοι αυτοί που ορίζουν;

Σχόλια