Ο τραγικός Ζαμπαλάς, έγινε ακόμη χειρότερος επειδή αγνόησε τον Μανούχο που έπρεπε να παρέμβει και σε δεύτερη περίπτωση


SUPER LEAGUE 2023/24

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOUTS

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μωυσιάδης (Ηπείρου),

Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

35': Κακώς ο Ζαμπαλάς δεν σφύριξε φαουλ υπέρ του Πανσερραϊκού όταν ο Μαξιμιλιάνο Κόμπα έκανε απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Πηλέα στο κέντρο του γηπέδου, στην συνέχεια διέκοψε τον αγώνα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφού του προκάλεσε τραυματισμό.

42': Κακώς επέδειξε κίτρινη κάρτα στον Μαξιμιλιάνο Κόμπα του Βόλου, ήταν παρόμοια φάση με αυτή του 35' που εκεί δεν σφύριξε ούτε φάουλ σε βάρος του και εδώ το φάουλ ήταν απρόσεκτο, κακώς έκρινε ότι ήταν ριψοκίνδυνο και του υπέδειξε την κίτρινη κάρτα.

47': Κακώς επέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τρουιγέ του Βόλου, δεν υπήρξε ριψοκίνδυνο παίξιμο από την εναέρια επαφή που είχε με τον αντίπαλο του.

52-56': Κακώς ο Ζαμπαλάς σφύριξε πέναλτι υπέρ του Βόλου, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πεταυράκη του Πανσερραϊκού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Μανούχος) και συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, όταν είδε την φάση ο διαιτητής κακώς παρέμεινε στην αρχική του απόφαση, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη του και δεν έβλεπε την μπάλα, καθώς επίσης η μπάλα ήρθε από πολύ κοντινή απόσταση, δεν υπήρξε καμία πρόθεση παιξίματος της μπάλας με το χέρι που κινείται σύμφωνα με το σώμα του (δηλαδή η θέση του χεριού/βραχίονά του, προκύπτει ή δικαιολογείται από την κίνηση του σώματος του παίκτη κατά τη συγκεκριμένη φάση). Με την εκτέλεση του έγινε το 1-0.

87-88': Κακώς ο ρέφερι σφύριξε φάουλ υπέρ του Βόλου στο κέντρο του γηπέδου, δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό στο μαρκάρισμα που έκανε ο Οικονόμου, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Πανσερραϊκού και υπέδειξε κίτρινες κάρτες σε δύο αξιωματούχους του.

90+7': Κακώς ο Ζαμπαλάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Οικονόμου του Πανσερραϊκού όταν σήκωσε το πόδι του επικίνδυνα προς τον αντίπαλο του (Χουάν Γκαρσία), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Μανούχο ) και κακώς δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, καθώς η παράβαση του χαρακτηρίζεται ως ριψοκίνδυνο παίξιμο, τα δύο κριτήρια που έπρεπε να λάβουν υπόψη τους και δεν θα έπρεπε να κρίνει αυτή την ενέργεια του ως «Σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο = κόκκινη»,  είναι ότι Οικονόμου σήκωσε το πόδι του με σκοπό να παίξει την μπάλα (που τελικά τα κατάφερε) και όχι για να χτυπήσει τον αντίπαλο του, επίσης στην συνέχεια αφού έπαιξε την μπάλα, έκανε κίνηση για να αποφύγει την όποια επαφή, αυτή η ελαφριά επαφή που υπήρξε χαρακτηρίζει την παράβαση του ως ριψοκίνδυνο παίξιμο (κίτρινη κάρτα).

Κίτρινες Κάρτες:

Βόλος:

42' Μαξιμιλιάνο Κόμπα

47' Αλεξί Τρουιγέ

60' Χρίστος Σιέλης

76' Παναγιώτης Μωραΐτης

86' Τάσος Τσοκάνης

90+6' Ντάνιελ Κόβατς

Πανσερραϊκός:

33' Ματίας Τομάς

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Γκαρσία: "Κρίμα για το ποδόσφαιρο η σημερινή διαιτησία, δεν υπήρχε πέναλτι"

 

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού Πάμπλο Γκαρσία, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την διαιτησία, στην αναμέτρηση με τον Βόλο (1-0) και δη με το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Cosmote TV:

"Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο, για την μπάλα, για τους φιλάθλους και για εμένα η σημερινή διαιτησία. Δεν ήταν πέναλτι, αυτό που δόθηκε, γι' αυτό υπάρχει το VAR, αλλά πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τον αγώνα, διότι αυτό που έγινε εδώ ήταν πολύ κρίμα για το άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, θέαμα και όλοι σήμερα είδανε πως αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο".

Σχόλια