"Παραμύθια" ότι δεν έρχονται οι καλοί ξένοι, δεν υπάρχει έγγραφο της UEFA



Μέσα στο μυαλό τους έχει καρφωθεί πως θα ανατρέψουν την κατάσταση με τους ξένους διαιτητές, ενώ ταυτόχρονα χαμήλωσαν το επίπεδό τους για να γίνουν ευκολότερα τα πράγματα. Τα πρωταθλήματα των σκανδιναβικών χωρών έχουν ξεκινήσει και πλέον ο Φρόιντφελντ αδυνατεί να φέρει ρέφερι από εκεί, όπου συμπεριλαμβάνεται και η ιδιαίτερη πατρίδα του η Σουηδία. Η αδυναμία του Σουηδού είναι δεδομένη καθώς δεν κατάφερε να μετακυλήσει ούτε τον συμπατριώτη του Γκλεν Νίμπεργκ, ο οποίος είναι και φίλος του Μάνταλου. Ο 35χρονος ρέφερι δεν επανεμφανίστηκε στην Ελλάδα από τότε που ανέβηκε στην ελίτ κατηγορία της UEFA.

Στο διάστημα, δηλαδή από τα μέσα Οκτωβρίου, που ο Φρόιντφελντ είναι επικεφαλής της ΚΕΔ ο μόνος ελίτ που ήρθε στην Ελλάδα είναι ο Γερμανός Ζίμπερτ ο οποίος στις 21 Φεβρουαρίου σφύριξε τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ η οποία κρίθηκε στα πέναλτι. Εχασαν και την άκρη με τον Πορτογάλο Καπέλα τον οποίο καρατόμησαν από υπεύθυνο VAR, ενώ μεσολαβούσε για να έρθουν διαιτητές από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Εκείνο που διαδραματίζεται αυτές τις μέρες είναι η διασπορά σεναρίων ότι η UEFA απαγορεύει στους ελίτ διαιτητές και στους ρέφερι της πρώτης κατηγορίας από προηγμένες χώρες να μετακινούνται για να σφυρίζουν σε πρωταθλήματα άλλων χωρών. Νομίζουν ότι ζούμε στην εποχή του… κάρβουνου, ενώ αν κάποιος είναι άτυχος αποκλείεται να τραυματιστεί ακόμη και στην προπόνηση, ενώ να σημειωθεί ότι οι ρέφερι κάνουν και εσωτερικά ταξίδια.

Όμως, δεν υπάρχει έγγραφο της UEFA στην ΕΠΟ ή στην ΚΕΔ που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Αρα, το σενάριο έχει να κάνει με το ότι θέλουν να ορίζουν Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ. Η τουλάχιστον να βάλουν Ελληνες στο χορτάρι και ξένους στο VAR, λες και οι Ελληνες θα τους ακούνε. 

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΠΟ έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης ότι ο Φρόιντφελντ είχε πει σε σύσκεψη με τους ρέφερι ότι η UEFA δεν θα έστελνε ξανά ξένους διαιτητές στην Ελλάδα για τα ντέρμπι. Ο Μάνταλος δεν έκανε λάθος στη μετάφραση, απλά βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ επιβεβαίωσε-απέδειξε ότι με το παραμικρό βάζουν μπροστά την UEFA.

Επειδή είναι δεδομένο ότι οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος δεν θα μείνουν από το καλοκαίρι και μετά, άρα δεν έχουν κάτι να χάσουν αν ισχυριστούν ότι δεν βρίσκουν ξένους διαιτητές και αρχίσουν να ορίζουν Ελληνες στα ντέρμπι των πλέι οφ.

Σχόλια