Τι… παίζει (ονόματα) με τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στο Euro 2024; Όλα τα ονόματα και τα προγνωστικά κατά του Σιδηρόπουλου


Το 2024, πιο συγκεκριμένα ούτε το 2024, είναι η χρονιά του Τάσου Σιδηρόπουλου. Ο 45χρονος διεθνής ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου είναι από τους λίγους ελίτ διαιτητές που δεν θα σφυρίξουν σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί οι ρέφερι που θα σφυρίξουν στην τελική φάση του Euro 2024 να ανακοινωθούν από την UEFA προς τα μέσα Απριλίου, όμως τα προγνωστικά φέρουν εκτός τον Σιδηρόπουλο, ακόμη και ως τέταρτο. Αυτό εξηγεί και ότι δεν πήρε σημαντικό ορισμό σε κάποιον αγώνα Εθνικών ομάδων αυτές τις μέρες.

Ο αριθμός των διαιτητών που θα επιλεγούν για να σφυρίξουν τα γήπεδα της Γερμανίας δεν είναι γνωστός, όμως αρκετοί εικάζουν ότι θα είναι 19. Σύμφωνα με προγνωστικά που βγήκαν σε εξειδικευμένο ξένο ιστολόγιο, το οποίο έχει… κανάλι με την UEFA, οι ρέφερι αυτοί αναμένεται να είναι οι: Τέιλορ (Αγγλος), Ολιβερ (Αγγλος), Μαρτίνες (Ισπανός), Μανθάνο (Ισπανός), Λετεξιέ (Γάλλος), Τουρπέν (Γάλλος), Ζβάιερ (Γερμανός), Μάσα (Ιταλός), Ορσάτο (Ιταλός), Γκοζομπουγιούκ (Ολλανδός), Μακέλι (Ολλανδός), Μαρτσίνιακ (Πολωνός), Κόβακς (Ρουμάνος), Γιοβάνοβιτς (Σέρβος), Σάρερ (Ελβετός), Κρούζλιακ (Σλοβάκος), Βίντσιτς (Σλοβένος), Νίμπεργκ (Σουηδός) και ένας ρέφερι από τη Λατινική Αμερική. Ακόμη, «παίζουν» ο Νορβηγός Εσκας, ο Γερμανός Στίλερ και ο Βόσνιος Πελίτο.

Κάποιοι από αυτούς θα πάνε στο Euro 2024 ως τέταρτοι όπως και οι Μέλερ (Τούρκος), Φρανκόφσκι (Πολωνός), Ντίας (Πορτογάλος), Γκρίνφελντ (Ισραηλινός).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κανονισμός έχει αλλάξει, δεν υπάρχει όριο ηλικίας, και αν η UEFA δεν τον βγάλει ο Σιδηρόπουλος θα συνεχίσει στην Ελλάδα και το 2025. Αν και υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει και ο ελληνικός κανονισμός, προκειμένου να προσαρμοστεί με αυτόν της UEFA, να καταργηθεί το όριο ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Παπαπέτρου δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα ανέβει στην ελίτ κατηγορία, καθώς δυο διαιτητές στην ελίτ έχουν χώρες όπως η Αγγλία, η Ισπανία, η Γερμανία κτλ.  

 

Σχόλια