Βαθύ σκοτάδι με υπογραφή των Φρόιντφελντ, Μάνταλου


Εθαψαν απόφαση της ΕΠΟ για την επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων και τη δημοσιοποίηση των διαλόγων του
VAR

 

 

Μακριά από την κανονικότητα είναι η κατάσταση στη διαιτησία. Από τη μια υπάρχουν διαρροές ορισμών, κυρίως ξένων διαιτητών σε ντέρμπι. Από την άλλη πλευρά οι Φρόιντφελντ και Μάνταλος επέβαλαν σιωπή και απόλυτο σκοτάδι στη διαιτησία. Η ισοπέδωση σε όλο το μεγαλείο της.

«Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο», αποφάσισε στις 11/12/23 η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Κι όμως, η συγκεκριμένη απόφαση εξαφανίστηκε, αν και επικυρώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 12 Ιανουαρίου.

Είναι δυνατόν οι Μάνταλος και Φρόιντφελντ να βάζουν εαυτούς πάνω από τους θεσμούς; Προφανώς, δεν θέλουν να ανοίγει διάλογος με το σχολιασμό των επίμαχων φάσεων ώστε να διατηρείται και να καλλιεργείται η… φιλοσοφία εύνοιας συγκεκριμένων ομάδων. Αν έκαναν το μαύρο άσπρο ή το αντίθετο δεν θα ήταν δύσκολο να σταλούν τα βίντεο με τις αναλύσεις τους στην UEFA για να γελάει ο κόσμος και σε διεθνές επίπεδο.

Αν κρίνουμε από τους ορισμούς τους κάτι τέτοιο θα γινόταν, καθώς προηγούνται σε αυτούς οι ρέφερι που προκάλεσαν, ειδικά οι Παπαδόπουλος και Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έπρεπε να πάνε σπίτι τους καθώς αλλοίωσαν βαθμολογία ως VAR στους αγώνες του Ολυμπιακού στον Βόλο και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Για να δείτε ότι είναι πρώτοι όσοι δίνουν δικαιώματα, τους περισσότερους ορισμούς στην κανονική περίοδο της Super League είχαν οι Διαμαντόπουλος και Σιδηρόπουλος από 11, Μανούχος 10, Γκορτσίλας και Παπαδόπουλος από 8. Περισσότερους ορισμούς ως VAR είχαν οι Κουμπαράκης 15, Ζαμπαλάς 14, Ευαγγέλου και Περράκης από 12, Τζήλος 11, Γκάμαρης και Διαμαντόπουλος από 10.

Ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων δεν «συμφέρει» στην ΚΕΔ, ενώ από την άλλη πλευρά οι διαιτητές «μπλόκαραν» τη δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR. Αν και επιβάλλεται να βγαίνουν στον αέρα, ειδικά τώρα που ο υπεύθυνος της ΚΕΔ (ο Σουηδός Λίντμπεργκ) δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ρέφερι συζητούν ακόμη και για περιπτώσεις εκτός πρωτοκόλλου (για κίτρινες κάρτες ή φάουλ). Σα να μην έφτανε αυτό σε κάποια ματς έχουν μπει λάθος γραμμές για περιπτώσεις οφσάιντ, ανάλογα με τις ομάδες που θέλουν να ευνοήσουν ή να αδικήσουν. Ξέσπασε και σάλος με την πληροφορία ότι κάθε Δευτέρα έμπειρος διαιτητής VAR και μέλος της ΚΕΔ τσεκάρουν, χωρίς να προβλέπεται, αν οι γραμμές έχουν μπει σωστά. Όλα αυτά δείχνουν ότι τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει.

Σχόλια