Η ατζέντα των Μπαλτάκου, Λυσάνδρου πήγε στα… σκουπίδια


Καμία αλλαγή στο δικαίωμα της ΔΕΑΒ να επιβάλει ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αν και φώναζαν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο

 

 

 

Με το… όνειρο έμειναν οι Μπαλτάκος, Λυσάνδρου καθώς η συνάντηση (22/3) του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA μπορεί να παρομοιαστεί και με «Βατερλό». Δεν υπήρξε οπισθοχώρηση από την Κυβέρνηση, σχετικά με το δικαίωμα της ΔΕΑΒ να επιβάλει ποινές κεκλεισμένων των θυρών στις ομάδες, απόδειξη πως ουδεμία αναφορά γίνεται τόσο στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου όσο και στο αντίστοιχο της ΕΠΟ.

Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου ότι:

«Σε εξαιρετικό κλίμα συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούσαν

* στην ολοκληρωμένη ψηφιακή καταγραφή του αθλητισμού μας –και κατά συνέπεια του ποδοσφαίρου, που είναι Νο1 άθλημα στη χώρα- με την πλατφόρμα «e-Kouros»,

* στην ασφάλεια των αθλητικών συναντήσεων με τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων στα γήπεδα, που πλέον εφαρμόζονται

* στην βελτίωση, αναβάθμιση και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από εκείνη των διεθνών συνομοσπονδιών, η άριστη συνεννόηση και η διάθεση συνεχούς συνεργασίας».

Η δε ΕΠΟ αναφέρει: «Επιβεβαιώθηκε (σ.σ. στη συνάντηση), τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από εκείνη των διεθνών συνομοσπονδιών και της ΕΠΟ η επιθυμία για εποικοδομητική συνεννόηση και η διάθεση συνεχούς συνεργασίας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων».

Μάλιστα, από την πλευρά του υπουργείου κάνουν αναφορά «σε συνάντηση γνωριμίας» με τους Νόνταρ Αχαλκάτσι, Ραλφ Τάνερ, Λούκα Νίκολα, Μάριο Γεωργίου και δόκτορ Γιαν Χόφνερ, «οι οποίοι βρίσκονταν στη χώρα μας για τον χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) αγώνα Ελλάδα – Καζακστάν, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, τον αντιπρόεδρό της και πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου και τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ιάκωβο Φιλιππούση. Με άλλα λόγια η ατζέντα των Μπαλτάκου, Λυσάνδρου κατέληξε στα σκουπίδια. Η ΔΕΑΒ θα εξακολουθεί να επιβάλει ποινές κεκλεισμένων των θυρών και αν υπήρχε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο θα ζητούσαν άμεση αναστολή του νόμου.

Από την άλλη πλευρά η ΕΠΟ ζήτησε οι εν ενεργεία διαιτητές να γίνουν μέλη της Ενωσης Διαιτητών (όπως και οι μη εν ενεργεία) και όχι των συνδέσμων, ενώ πριν από έναν χρόνο η ΕΠΟ είχε ζητήσει να γίνουν μέλη των συνδέσμων! Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα των προπονητών που δεν αναγνωρίζει η ΓΓΑ. Για αυτά τα δυο θέματα θα συσταθούν ομάδες εργασίας, ενώ εκκρεμεί η δικαστική προσφυγή της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ που δεν αναγνωρίζει η ΕΠΟ, λόγω των… συνδέσμων και επειδή δεν ελέγχει τη διοίκησή της, για να γίνει μέλος της ομοσπονδίας.

 

Σχόλια