Απολογισμός: Ανατριχίλα με τα διαιτητικά όργια κατά του Ολυμπιακού στα ματς με την ΑΕΚ


-Πέρσι ο Ιταλός Μάσα και φέτος ο Σλοβάκος Μαρέφκα έκαναν από τις χειρότερες διαιτησίες στην ιστορία της
Super League

 

 

Γεμίζουν βιβλίο τα διαιτητικά «όργια» υπέρ της ΑΕΚ και κατά του Ολυμπιακού στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι… περιπτώσεις είναι αρκετές, καθώς οι ξένοι διαιτητές που ορίζουν είναι χειρότεροι από τους Ελληνες της… εξυγίανσης! Πέρσι ο Ιταλός Μάσα και φέτος ο Σλοβάκος μη διεθνής και υπέρβαρος Μαρέφκα έκαναν από τις χειρότερες διαιτησίες στην ιστορία της Super League και είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο Μπόρις Μαρέφκα (με VAR τον ανιψιό του πρώην παράγοντα του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ)… έδρασαν στο ματς του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, στις 7/1/24 για τη 17η αγωνιστική. Κακώς, ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα στο 67’, καθώς η μπάλα βρήκε στον ώμο και όχι στο χέρι του, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι του Κάλενς στον Ναβάρο στο 71’. «Ηταν το αποκορύφωμα της δράσης της Εγκληματικής Οργάνωσης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο Πορτογάλος Ντίας σφύριξε το φετινό παιχνίδι του πρώτου γύρου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, για την 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.  Στο 13’ πήγε να κάνει «χειρουργείο» με πέναλτι υπέρ της αλλά το πήρε πίσω με παρέμβαση του VAR, όπου κλήθηκε και στο 61’ για να ακυρώσει γκολ του Αραούχο, καθώς προηγήθηκε χέρι του Πινέδα.

Άλλη… κορυφαία περίπτωση ήταν ο Ιταλός ελίτ Νταβίντε Μάσα στο περσινό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3, στις 23/4/23, για 5η αγωνιστική των πλέι οφ: Με VAR το συμπατριώτη του Πιτσινίνι, δεν έδωσε πέναλτι στον Μπακαμπού (13’), δεν απέβαλε τον Σιμάνσκι (38’), ανύπαρκτο και το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ με το οποίο έγινε το 1-2. Επίσης, πριν το 3-1 της ΑΕΚ στο 90+1’ προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Αμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ.

Τα άλλα ματς της περσινής (2022-23) αγωνιστικής περιόδου:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 (13η αγωνιστική): Στο 59’ ο Σουηδός Νάιμπεργκ ακύρωσε γκολ του Χάμες για οφσάιντ στον Μασούρα. Ο ρέφερι δεν απέβαλε τον Αμπραμπατ με δεύτερη κίτρινη στο 60’. 

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3 (26η αγωνιστική): Ο Ιταλός Μαριάνι δεν απέβαλε τον Μουκουντί στο 6’, στο 63’ έπρεπε να βγάλει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμραμπατ, όμως δεν το έκανε και στο 66’ ο Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή. 

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (πλέι οφ, 8η αγωνιστική): Ο Γάλλος VAR Πινιάρ και ο AVAR Μωυσιάδης (Ηπείρου) έβαλαν λάθος τη γραμμή με αποτέλεσμα ο Μπακαμπού να βγει οφσάιντ και να ακυρωθεί το γκολ που πέτυχε (69’). Προκάλεσε ο β’ βοηθός Ογκέρ που δεν έπρεπε να σταματήσει επίθεση του Ελ Αραμπί στο 90+9’. Διαιτητής ο Μπριζάρ.

Σχόλια