Γαλλία: Εσοδα-μαμούθ για τον Τουρπέν από τη διαιτησία

 

ΓΑΛΛΙΑ

«Μίδας» ο Τουρπέν: Ζαλίζουν οι μισθοί των διαιτητών στη Γαλλία!

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr

Στο φως της δημοσιότητας έβγαλε η «Equipe τους μισθούς των διαιτητών της Ligue 1, με τον Κλεμάν Τουρπέν να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος.


Γνωστούς έκανε τους μισθούς των Γάλλων διαιτητών η Equipe. Το γαλλικό μέσο αποκάλυψε ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ρέφερι του πρωταθλήματος, με τις απολαβές του Κλεμάν Τουρπέν να αγγίζουν τα 260.000 ευρώ τηνσεζόν 2022-2023.

Ο Τουρπέν είναι ελίτ διαιτητής και έχει σφυρίξει στο παρελθόν τον τελικό του Champions league του 2022 (Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1) αλλά και τελικό του Europa League, ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021, όπου το «κίτρινο υποβρύχιο» κέρδισε στα πέναλτι. Την περσινή χρονιά σφύριξε 39 παιχνίδια, τα περισσότερα στην Γαλλία και οι αμοιβές του έφτασαν τις 260 χιλ ευρώ.

Για κάθε ματς πρωταθλήματος συγκεκριμένα λαμβάνει 3,214 ευρώ, 1.600 ευρώ για ματς δεύτερης κατηγορίας, ενώ όταν ήταν VAR λάμβανε 1.000 ευρώ. Σαν ελίτ διαιτητής της UEFA δέχεται επίσης και μια μηνιαία προμήθεια ύψους 2.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς αγώνες το ποσό εκτοξεύεται στα 5.000 ευρώ ανά αγώνα, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στα 6.000 ευρώ από τα προημιτελικά και μετά. Ο Τουρπέν πάντως δεν είναι ο μοναδικός που έχει δει τις απολαβές του να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, καθώς από τη στιγμή που η διαιτησία έγινε επαγγελματική στη Γαλλία, οι ελίτ ρέφερι έχουν δει τα ετήσια έσοδά τους να αυξάνονται κατά 50.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως οι ελίτ Γάλλοι διαιτητές είναι μόλις τέσσερις, με τους Φρανσουά Λετιέ, Μπενουά Μπαστιέν και Στεφανί Φραπάρ να απαρτίζουν αυτήν την κατηγορία μαζί με τον Τουρπέν.

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/gallia-oi-misthoi-twn-diaititwn/4971928

 

Σχόλια