Το χαμένο στοίχημα του Μάνταλου και της ΚΕΔ


Ο απολογισμός των ορισμών των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου οδηγεί σε ένα συμπέρασμα. Οι Ελληνες διαιτητές δεν είναι αποδεκτοί, όμως δεν ανέδειξαν καινούριους ρέφερι καθώς στηρίζουν αυτούς που προκαλούν (π.χ. Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Μανούχος, Παπαδόπουλος, Παπαπέτρου, Γκορτσίλας), ενώ οι νέοι δεν παίρνουν ευκαιρίες, αν και οι ίδιοι είναι αυτοί που έχουν ανεβάσει τους Τσακαλίδη, Τσέτσιλα, Τσιμεντερίδη, Τσαγκαράκη, Κατοίκο, Ζαμπαλά, Τσιάρα. Παρόλα αυτά τους έχουν σε… δεύτερη ταχύτητα, ίσως για να παίρνουν σερί ορισμούς-βραβεία οι διαιτητές που κάνουν σημαντικά λάθη υπέρ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και κατά του Ολυμπιακού. Εχουμε να κάνουμε με το χαμένο στοίχημα του Μάνταλου που είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης, όπως και της ΚΕΔ συνολικά (και των προηγούμενων ΚΕΔ).

Στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου κατά σειρά ο απολογισμός των αγώνων που σφύριξαν οι 27 διαιτητές της Super League είναι ο εξής: Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος από 11, Μανούχος 10, Γκορτσίλας, Παπαδόπουλος από 8, Παπαπέτρου, Βεργέτης, Φωτιάς, Τσαγκαράκης από 7, Γκάμαρης, Ευαγγέλου, Κατοίκος, Περράκης, Βάτσιος, Κατσικογιάννης, Τζήλος από 6, Ανδριανός, Πουλικίδης, Τσιάρας, Τσέτσιλας, Πολυχρόνης από 5, Ζαμπαλάς, Τσιμεντερίδης, Τσακαλίδης από 4, Ματσούκας, Μαλούτας, Κουμπαράκης από 3. Νέος διαιτητής είναι ο Βεργέτης και είναι η εξαίρεση στον κανόνα, ενώ τον έκαναν και διεθνή.

Στο VAR με 15 ορισμούς προηγείται ο Κουμπαράκης, ο Ζαμπαλάς έχει 14, οι Ευαγγέλου, Περράκης από 12, ο Τζήλος 11, οι Γκάμαρης, Διαμαντόπουλος, Πολυχρόνης από 10, ο Μανούχος 9, οι  Παπαδόπουλος, Τσαγκαράκης από 8, οι Παπαπέτρου, Βεργέτης, Γκορτσίλας, Τσακαλίδης από 7, ο Σιδηρόπουλος 6, ο Φωτιάς 5, ο Τσέτσιλας 4 και ο Κατοίκος 2. Οι Ματσούκας, Ανδριανός, Πουλικίδης, Βάτσιος, Μαλούτας, Κατσικογιάννης, Τσιάρας, Τσιμεντερίδης δεν είναι πιστοποιημένοι.

Ο Τσιμεντερίδης έχει 16 ορισμούς σαν τέταρτος, ο Τσιάρας 15, οι Πουλικίδης, Βάτσιος, Κατσικογιάννης από 14, ο Ματσούκας 13, οι Κατοίκος, Τσέτσιλας από 12, ο Ανδριανός 11, οι Γκάμαρης, Τσακαλίδης από 8, ο Πολυχρόνης 7, ο Βεργέτης 6, οι Τζήλος, Γκορτσίλας από 5, οι Περράκης, Ζαμπαλάς, Φωτιάς από 3, οι Διαμαντόπουλος, Μαλούτας, Παπαδόπουλος, Τσαγκαράκης από 2, οι Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλος από 1. Χωρίς ορισμό ως τέταρτοι είναι οι Ευαγγέλου, Μανούχος, Κουμπαράκης.

 

Σχόλια