Ολο το παρασκήνιο: Ο Μάνταλος θα γίνει παρελθόν για πέντε λόγους


-Αλλάζει ο αρχιδιαιτητής, αλλάζει και ο αναπληρωτής πρόεδρος.


Μάνταλος τέλος από την ΚΕΔ. Το έχουμε αποκαλύψει εδώ και μέρες ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος δεν συνεχίζει το καλοκαίρι. Κι ας προσπαθούν να τον στηρίξουν οι δυνάμεις της «εξυγίανσης», άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Όμως, οι λόγοι (σ.σ. διαβάστε παρακάτω όλο το παρασκήνιο) που ο Μάνταλος, μαζί με τους Σπυρόπουλο, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου τελειώνουν το καλοκαίρι είναι πέντε:

1) Η φθορά: Ο Μάνταλος και η υπόλοιπη… κομπανία μπήκαν στην ΚΕΔ το καλοκαίρι του 2021, άρα μέσα σε τρία χρόνια έχουν κάνει τον κύκλο τους. Οποιος μένει πολλά χρόνια σε τέτοιες θέσεις γίνεται… κατεστημένο. Επίσης, αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Μάνταλο αλλά και για τους συνεργάτες του. Ούτε υπάρχει περίπτωση να φύγουν οι άλλοι και να μείνει μόνο αυτός, όπως διέρρευσε πρόσφατα.

2) Η αλλαγή σκυτάλης: Το καλοκαίρι αλλάζουν τα ηνία της ΕΠΟ και από το μπλοκ του νότου περνούν στο μπλοκ του βορρά, τα οποία στηρίζονται από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, άρα θα αλλάξουν και όλες οι επιτροπές. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης δεν είναι δυνατόν να δώσει το στίγμα του αν συνεχίσει με τα ίδια πρόσωπα.

3) Δεν τον θέλουν οι ΕΠΣ: Ο Μάνταλος εκτός από αναπληρωτής πρόεδρος είναι και υπεύθυνος εκπαίδευσης που πέρασε σε δεύτερη μοίρα στη διάρκεια της θητείας του. Οι πρόεδροι των ΕΠΣ γκρινιάζουν ότι δεν είχαν καλή συνεργασία μαζί του. Αρκετοί διαιτητές εγκατέλειψαν επειδή δεν τους αξιοποίησαν σε εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιρικές ενώσεις να μην έχουν ρέφερι για να βγάλουν τα πρωταθλήματά τους.

4) Νέος αρχιδιαιτητής, νέοι συνεργάτες: Ο Φρόιντφελντ που δέχθηκε τον Μάνταλο είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Για αυτό τον έφεραν καθώς ο Σουηδός δεν είναι στη λίστα της UEFA. Η τελευταία έκανε παρέμβαση και ο επόμενος αρχιδιαιτητής θα είναι από τη λίστα της, ενώ δεν πρόκειται να δεχθεί συνεργάτες προηγούμενων (Μπένετ, Φρόιντφελντ) αρχιδιαιτητών! Αλλιώς δεν έχει νόημα να αλλάξει ο αρχιδιαιτητής. Ο Φρόιντφελντ θα αλλάξει σίγουρα.

5) Οι τωρινές κόντρες: Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάνταλος δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον τωρινό πρόεδρο της ΚΕΔ, επειδή βρίσκεται κόντρα με τον συμπατριώτη του Λιφ Λίντμπεργκ που ο Φρόιντφελντ τον προόριζε για τη θέση του Μάνταλου (= αναπληρωτής πρόεδρος). Ο Μάνταλος τη γλίτωσε μετά τη φυγή του Μπένετ, ενώ στο μπλοκ του βορρά δεν αρέσει και το γεγονός ότι προωθεί Ελληνες για τα ντέρμπι…



Σχόλια