«Χειρουργείο» χωρίς αναισθητικό από τον Πουλικίδη: 1) Ανύπαρκτη αποβολή με δεύτερη κίτρινη για να μην μπορεί να παρέμβει το VAR, 2) Ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στο 32’ για να μην μπει γκολ (που αν έμπαινε θα εξέταζε το VAR) – Με παρατηρητή τον Μάνταλο που τον ανέβασε κατηγορία, παρότι προκάλεσε και πέρσι


-Μετά το ματς ο Τετέι κατάγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον πάγκο του Βόλου.

 

SUPERLEAGUE 2023/24

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΒΟΛΟΣ 0-0

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης),

Διαμαντής (Ηπείρου)

4ος: Τσιάρας (Καβάλας)

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών)

AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

 

8' Ο Τετέι της Κηφισιάς πήγε και ανέφερε στο διαιτητή ότι κάτι του είπαν (πιθανόν εξύβριση) από τον πάγκο του Βόλου.

14': Ο Πουλικίδης απέβαλε τον Μπέο με κόκκινη κάρτα, όμως ζήτησε να έρθει ο εισαγγελέας, γιατί στην εξέδρα ήταν παραπάνω άτομα από ότι προβλέπεται να βρίσκονται. Στην συνέχεια υπήρξε μεγάλη ένταση και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κηφισιάς, του έλεγε «τους "μπράβους" τι τους έφερες εδώ, μήπως θα τους φοβηθώ, θα μου κλάσουν .......». Στο τέλος αφού ζήτησε να έρθει ο αστυνομικός διευθυντής εξήλθε του γηπέδου και ξεκίνησε κανονικά ο αγώνας.

32': Κακώς, ο Πουλικίδης σφύριξε επιθετικό φάουλ όταν ο Γιασίν Ασενούν ακούμπησε στην πλάτη τον Αντρέ Τεϊσέιρα (ελαφριά επαφή) και έπεσε στο έδαφος (λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα). Διπλό το λάθος του διαιτητή γιατί το σφύριξε άμεσα την στιγμή που σουτάρει προς την αντίπαλη εστία (γκολ), έτσι για να σταματήσει προφανή ευκαιρία για γκολ, ούτως ώστε να μην μπορεί να επέμβει ο VAR. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Βόλο. Θυμηθείτε, ότι ακριβώς είχε κάνει ο Σλοβάκος Μαρέφκα στο γκολ του Μασούρα στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ...... (τα συμπεράσματα δικά σας).

33': Κακώς ο ρέφερι υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Ασλανίδη του Βόλου, το φάουλ που έκανε στον Τετέι ήταν απρόσεκτο και όχι ριψοκίνδυνο για να δικαιολογήσει την κίτρινη κάρτα.

35' : Οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τετέι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Παπαπέτρου) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Πουλικίδη, δεν υπήρξε παίξιμο της μπάλας με το χέρι.

45': Κακώς ο Πουλικίδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ασλανίδη του Βόλου, το τάκλιν που έκανε ήταν κανονικό, δεν υπήρξε καμία επαφή με τα πόδια του αντιπάλου του Μπιφουμά που έπεσε στο έδαφος με σκοπό να παραπλανήσει τον διαιτητή για να κερδίσει το φάουλ και τα κατάφερε. (Δείτε την φωτογραφία στο κάτω μέρος). Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον πάγκο του Βόλου.

62': Κακώς δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Βόλου όταν ο Μιλίτσεβιτς της Κηφισιάς έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κόμπα του Βόλου, εδώ έπρεπε να το υποδείξει και ο Α βοηθός.

69': Σωστά ο Κούλα υπέδειξε οφσάιντ τον Μύγα του Βόλου.

77': Ο ρέφερι υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο της Κηφισιάς για διαμαρτυρία.

78': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Σναϊντερλέν της Κηφισιάς για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

80': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Μύγα, το μαρκάρισμα του δεν ήταν ριψοκίνδυνο, ούτε το έκανε με σκοπό να ανακόψει υποσχόμενη επίθεση.

85': Από τον πάγκο του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για αράουτ υπέρ τους και υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο του Βόλου.

Κίτρινες κάρτες:

Κηφισιά:

55' Αντρέ Τεϊσέιρα

83' Dusan Jovancic

Βόλος:

33' Κυριάκος Ασλανίδης

45' Κυριάκος Ασλανίδης (2η κίτρινη)

50' Χουάν Γκαρσία

77' Νικολάι Άλχο

80' Γιώργος Μύγας


Κηφισιά-Βόλος: Αποβολή Μπέου και ένταση με Πρίτσα: «Είναι αυτοί δέκα άτομα; Είναι αυτοί μπράβοι;»

Η πλευρά του Βόλου διαμαρτυρήθηκε για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στις εξέδρες της Καισαριανής και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή στον αγώνα.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Διακοπή υπήρξε στο 13' του αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο, όταν οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως στις εξέδρες του γηπέδου ήταν εκ μέρους των γηπεδούχων περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία και προβλέπονται από τον κανονισμό και είναι ο συγκεκριμένος αριθμός που επιτρέπεται να έχει κάθε ομάδα μετά και την κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο των γηπέδων

Ο Αχιλλέας Μπέος, πρόεδρος του Βόλου και Δήμαρχος της πόλης, έδειχνε προς τις κερκίδες και απευθυνόμενος προς τους ρέφερι έλεγε χαρακτηριστικά καθώς η φωνή του πέρασε από τις τηλεοπτικές κάμερες: «Είναι αυτά 10 άτομα;». Την ίδια στιγμή ζητούσε και την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα και παράλληλα ρωτούσε τον Χρήστο Πρίτσα, ισχυρό άνδρα των γηπεδούχων, «είναι αυτοί μπράβοι;».

Ο ρέφερι τον απέβαλε, ενώ ο Πρίτσας του απάντησε, όπως μεταφέρθηκε μέσω του τηλεοπτικού δέκτη, «πως δεν υπάρχουν μπράβοι» και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από περίπου 3 με 4 λεπτά, η ένταση μεταφέρθηκε έξω από τις τέσσερις γραμμές αλλά λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

 

Καταγγελία του Τετέι για ρατσισμό

 Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ανδρέας Τετέι μίλησε στην κάμερα της CosmoteTV, καταγγέλλοντας πως κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος φορ της ομάδας των Βορείων Προαστίων αποκάλυψε πως κάποιος από τον πάγκο του Βόλου τον αποκάλεσε «μαϊμού», με τον ίδιο να το μεταφέρει στον διαιτητή, ο οποίος και δεν έκανε κάτι.

«Πριν απαντήσω σε αυτό το ερώτημα για το ματς, θα ήθελα να πω για κάτι που άκουσα από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας, που δεν μου άρεσε. Προσπαθούμε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε μαϊμού. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί στα προηγούμενα χρόνια το είχα ξανακούσει. Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ. Γι αυτό πήγα στον διαιτητή κάποια στιγμή, άκουσα πολύ καλά τη λέξη. Με πείραξε πάρα πολύ, με ενόχλησε», αποκάλυψε χαρακτηριστικά για το εν λόγω περιστατικό.


-Ξέσπασε μέσω των social media, ζητώντας να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό τον... τοξικό και ρατσιστικό κύκλο επιθέσεων στον αθλητισμό και την κοινωνία.

«Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας και όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών», ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμά του σε story που ανέβασε στο Instagram, μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο.

Μάλιστα, και η ΠΑΕ Κηφισιά έστειλε το δικό της ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσω των social media.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια