Εδωσαν… εξετάσεις με τις προκλήσεις


-Ο διαιτητής Περράκης με το πέναλτι αντί για φάουλ και ο βοηθός Φωτόπουλος με το ανύπαρκτο οφσάιντ στο γκολ του Ναβάρο

 

Και μη χειρότερα… Σε κάθε αγωνιστική η διαιτησία επιβεβαιώνει ότι έχει στοχοποιήσει τον Ολυμπιακό καθώς επιτρέπει στους διαιτητές να δίνουν δικαιώματα με λάθη κατά των «ερυθρόλευκων». Σα να μην έφτανε αυτό φροντίζουν να ακολουθεί και… έμφαση από την πλευρά των αρμοδίων (Φρόιντφελντ, Μάνταλος) με το δίνουν στους διαιτητές σερί ορισμούς. Τελευταίο παράδειγμα ο Περράκης (Αθηνών) ο οποίος μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 ορίστηκε σερί VAR στο παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός.

Ο 33χρονος ρέφερι έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή στο 75’ του αγώνα, στο «Γ. Καραϊσκάκης», έπρεπε να καταλογίσει φάουλ αντί για πέναλτι. Κι όμως, ο Περράκης έδειξε την άσπρη βούλα αν και η ανατροπή του Τούτου από τον Ρέτσο είναι εκτός περιοχής και φάουλ θα έδινε όποιος διαιτητής σε παρόμοια φάση σε βάρος των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Για επιβεβαιωθεί η κακή… ποιότητα της διαιτησίας που τυγχάνει ο Ολυμπιακός αρκεί να προσθέσουμε ότι ο διαιτητής του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα καταλόγισε έξι φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και 16 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ξεκάθαρη η φιλοσοφία του πως καλείτο να δώσει εξετάσεις «εξυγίανσης» με προκλήσεις.

Οσο για το ανύπαρκτο πέναλτι; Σιγά μην τον καλούσε ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) στο VAR για ανασκόπηση της φάσης όταν και ο διεθνής ρέφερι έχει αδικήσει αρκετές φορές τον Ολυμπιακό.

Οσο για τη φιλοσοφία; Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Περράκης ήταν VAR και στον αγώνα Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1 αλλά στο 88’ δεν ειδοποίησε τον Τσαγκαράκη (Χανίων) να δώσει πέναλτι σε χέρι του Θυμιάνη, όμως μετά από έξι αγωνιστικές τον όρισαν ξανά στον Ολυμπιακό. Επίσης, την 17η αγωνιστική δεν τον τιμώρησαν, αν και ως VAR με διαιτητή τον Φωτιά (Πέλλας) «έπνιξαν» πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού και υπέρ του Παναιτωλικού (του Τζούριτσιτς στον Μαυρία).

Άλλη μια σύμπτωση, όσον αφορά στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 είναι η απόδοση του βοηθού Φωτόπουλου (Αθηνών). Δεν έχει λογική το γεγονός ότι στο 66’ σήκωσε οφσάιντ στο γκολ του Ναβάρο, παρότι ο Ισπανός είναι καλυμμένος τουλάχιστον ένα μέτρο. Κατά… σύμπτωση από τις αρχές του χρόνου είναι διεθνής βοηθός, δεν είναι τυχαίο ότι είναι διεθνής. Σημειώστε ότι ο συγκεκριμένος βοηθός στο 82’ είπε στον Περράκη να υποδείξει φάουλ σε βάρος του Φορτούνη, ανακόπτοντας επίθεση.

Ακόμη, δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Έρχονται και τα ντέρμπι, με δεδομένο ότι δεν λείπουν οι προκλήσεις από τους απίθανους ξένους που φέρνουν. Το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι διαιτητές αλλά ότι φέρνουν ρέφερι από το… υπόγειο, ούτε καν από το κάτω ράφι.

Σχόλια