Ομολογία ανικανότητας (ξανά και ξανά) για ξένους ρέφερι με αστείες δικαιολογίες…


Ενώ ο Μπαλτάκος διέρρευσε ότι έβαλε ως όρο στον Φρόιντφελντ να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος, σε δηλώσεις του (στον ρ/σ Libero 107,4) ομολόγησε την ανικανότητα της ΚΕΔ για να βρει αλλοδαπούς ρέφερι. «Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι η διαδικασία της ΚΕΔ να βρει τους ξένους διαιτητές, δεν κλείνει μόνο σε έναν μικρό κύκλο ομοσπονδιών. Απευθυνόμαστε στις πιο μεγάλες της Ευρώπης, όπως έχει ζητήσει και η Super League. Δηλαδή σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ. Και αν δούμε ότι απαντούν αρνητικά πηγαίνουμε στις επόμενες. Οι προσκλήσεις είναι περίπου 10 την εβδομάδα», παραδέχθηκε ο Μάνταλος.

Αφενός ομολογεί ότι δεν έχουν δημόσιες σχέσεις για να βρουν απευθείας ξένους διαιτητές και στέλνουν προσκλήσεις στις ομοσπονδίες, αφετέρου από τις δέκα που απευθύνονται βρίσκουν ξένους διαιτητές από μια χώρα. Σα να μην έφτανε αυτό, τους έχουν αποκλείσει οι ομοσπονδίες όλων των προηγμένων πρωταθλημάτων, δηλαδή Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ! Παρόλα αυτά δεν παραιτούνται, καθώς τέτοια προβλήματα δεν υπήρχαν με Κλάτενμπεργκ και Περέιρα…

Αφού πέταξε ότι «υπάρχουν ντέρμπι όπου οι Έλληνες μπορούν να σφυρίξουν καλύτερα στα μεγάλα ματς από τους ξένους», συμπλήρωσε ότι «η δυσκολία ενόψει των πλέι οφ είναι ότι θα υπάρχουν ματς ανά 3 μέρες. Τα μεγάλα πρωταθλήματα αργούν να μας απαντήσουν και συνήθως είναι αρνητικές οι απαντήσεις. Θα είναι δύσκολο γιατί θα τρέχουν πολλές διοργανώσεις». Ξεχνά ότι το ίδιο σχέδιο είχαν και πέρσι, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να έρθουν ξένοι διαιτητές.

Μεγάλο ψέμα ότι «η UEFA ασχολείται πυρετωδώς με το EURO που έρχεται αλλά και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και γι' αυτό είναι δύσκολο να έρχονται μόνο ελίτ». Δεν είναι μόνο που επί Φρόιντφελντ δεν έρχεται κανένας ελίτ παρά μόνο Σκανδιναβοί, έβαλε… μπροστά και την UEFA, ενώ, όπως ήδη αναφέραμε πρόκειται για δική τους ανικανότητα.

  

Σχόλια