Τα «χειρουργεία» πάνε καλά, γιατί να έρθει ο Φρόιντφελντ στην Ελλάδα; – Δεν είναι κανονικός αρχιδιαιτητής – Εδώ, δεν εμφανίζεται στις τηλεδιασκέψεις, θα βλέπει αγώνες; - Κάνει και συσκέψεις κάθε Τρίτη: Μια χωριάτικη, μια σουβλάκια, μια τζατζίκι...


«Ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ υπέγραψε αργά χθες βράδυ το συμβόλαιό του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κατόπιν αυτού, από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα ως νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας», ανακοίνωσε η ΕΠΟ στις 18 Οκτωβρίου 2022, όμως μια που υπέγραψε και μια που το ξέχασε! Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν πρέπει να ξέρει ούτε τα ονόματα των διαιτητών τους οποίους είδε μόνο σε τηλεδιάσκεψη, μιλώντας τετ α τετ για λίγα λεπτά, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Φρόιντφελντ απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κανονικός αρχιδιαιτητής. Είναι… εξαφανισμένος, δεν βρίσκει ξένους διαιτητές επιπέδου και διαρκώς έρχονται αλλοδαποί ρέφερι από κατώτερα πρωταθλήματα και αμφιβόλου ποιότητας. Δεν θα μπορεί να βρει αν ξεκινήσουν τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα και για αυτό άρχισαν να διαρρέουν ότι τα πλέι οφ θα γίνουν με Ελληνες διαιτητές. Κατά τα άλλα ο Μπαλτάκος τού έβαλε όρο να ορίζει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Σημειώστε ότι δεν επιλέχθηκε από λίστα της UEFA και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος με πρόταση Μπαλτάκου. Τον ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, όχι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.

Στο μεταξύ καλά κρατεί το… δούλεμα! Αρχικά, διαβεβαίωναν ότι ο Φρόιντφελντ θα ερχόταν το Νοέμβριο για μόνιμη εγκατάσταση, μετά διέρρεαν ότι θα έρθει τον Δεκέμβριο, δεν ήρθε ούτε τον Ιανουάριο και τώρα τον περιμένουν στις 2 Φεβρουαρίου, αν πάρει άδεια από τον Δήμο που εργάζεται ως διευθυντής αθλητικού κέντρου (δηλαδή καμία σχέση με τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια).

Ο Φρόιντφελντ έχει… ασυλία στις εξαφανίσεις. Εκτός από τους χαμηλού επιπέδου ορισμούς ξένων διαιτητών δεν εκπληρώνει άλλα βασικά καθήκοντα. Το διάστημα 17-19/11/23 η ΕΠΟ διοργάνωσε σεμινάριο στην Ξάνθη με την ελπίδα ο Σουηδός να γνωρίσει καλύτερα τους διαιτητές και να δώσει τις κατευθύνσεις του. Όμως, δεν εμφανίστηκε, ενώ αρχικά έλεγαν ότι έχασε την πτήση και θα πήγαινε μια μέρα αργότερα της ακριτική πόλη!

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποίησαν την εκδήλωση απονομής σημάτων στους διεθνείς διαιτητές, με επίτιμο προσκεκλημένο το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, τον Ολλανδό Μπιόρν Κάιπερς. Παρόλα αυτά ο Φρόιντφελντ τον αγνόησε, κατά τα άλλα θέλουν να προωθήσουν τους διεθνείς, και επικαλέστηκε ότι προσβλήθηκε από ίωση, παραμένοντας στη χώρα του.

Δεν μπήκε στον κόπο, την περασμένη Δευτέρα, να εμφανιστεί σε τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να δικαιολογήσει γιατί εισηγείται την πρόσληψη του συμπατριώτη του Λιφ Λίντμπεργκ ως μάνατζερ VAR, ενώ δεν έχει ιδέα για το VAR. Η δικαιολογία του; Είχε μπερδέψει τις μέρες και πήγε γυμναστήριο!

 

Σχόλια