Βγήκαν στη σέντρα μέσω της Ισπανίας, «έθαψαν» τη διαφάνεια


-ΕΠΟ και ΚΕΔ δεν εφαρμόζουν σχετική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ οι Ιβηρες θα δημοσιοποιούν διαλόγους του
VAR.

 

Η Λίγκα της Ισπανίας και η ομοσπονδία της χώρας εκθέτουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη  Μπαλτάκο, τον αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιντφελντ και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο οι οποίοι δεν εφαρμόζουν απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, σχετική με τη διαφάνεια στη διαιτησία. Φοβούνται κάτι;

«Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο», είναι ένα από τα έξι μέτρα που αποφάσισε η ΕΕΠ/ΕΠΟ στη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα μέτρα προστασίας των διαιτητών, στο πλαίσιο της αποχής που είχαν εξαγγείλει, και έλαβε έξι αποφάσεις, μια εξ αυτών αυτή που αναφέραμε.

Όμως, από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο οι παράγοντες της διαιτησίας όσο και η ΚΕΔ έχασαν τον ύπνο τους και άφησαν να διαρρεύσει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Ο λόγος προφανής, δεν θέλουν διαφάνεια.

Σχετικά με το αν προβλέπεται το μεγάλο… άδειασμα έρχεται από την Ισπανία. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μπορεί να γίνει, αν το θέλουν η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, ενώ η UEFA δεν έχει αντίρρηση. Στην Ισπανία, λοιπόν, η La Liga και η Ομοσπονδία πήραν την απόφαση να βγαίνουν στη φόρα η συζητήσεις μεταξύ διαιτητών και VAR. Η δημοσιοποίηση των διαλόγων θα γίνεται στο τέλος της κάθε αγωνιστικής, αρχής γενομένης από την 20ή αγωνιστική, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου. Να προσθέσουμε ότι θα κάνει πρεμιέρα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να έχει προγραμματιστεί στις 10 Ιανουαρίου.

Για την ιστορία την Ελλάδα, επί Κλάτενμπεργκ, έβγαιναν στον… αέρα οι διάλογοι του VAR και μόνο για τις επίμαχες φάσεις. Οι διαιτητές αντιδρούσαν, με αποτέλεσμα να κοπούν. Τόσο η ΚΕΔ όσο και οι ρέφερι πανικοβλήθηκαν μετά την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου περί επαναφοράς του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων και δημοσιοποίησης των διαλόγων του VAR. Ακόμη, για να μην τους προλάβουν και προχωρήσει η υπόθεση, έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι δεν θα γίνεται σχολιασμός των επίμαχων φάσεων, παρά θα δημοσιοποιείται το βίντεο, χωρίς σχόλια και ανάλυση και παράλληλα θα δημοσιοποιείται τι αναφέρει ο κανονισμός (για τα πέναλτι, τα οφσάιντ κτλ). Κατά σύμπτωση αυτό είχε προτείνει ο Μάνταλος όταν ανέλαβε ο Μπένετ και είχε τεθεί σχετικό θέμα.

Σα να λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κανονικά, την τηλεκριτική έπρεπε να την κάνει ο Μάνταλος ως υπεύθυνος εκπαίδευσης.

Σχόλια