Ετριξαν οι καρέκλες τους, θυμήθηκαν τι έπαθε ο Μπένετ που… στήριζε ο Μανταλος, έβαλαν… όπισθεν και ορίζουν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι – Και του χρόνου με υγεία!


«Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να σταλεί θεσμική επιστολή προς την ΕΠΟ/ΚΕΔ, ώστε να ορίζονται διαιτητές των ανώτατων δυνατόν κατηγοριών της UEFA από τα κορυφαία Πρωταθλήματα, βάσει UEFA Ranking, σε όλους τους αγώνες AEK, Άρη, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μεταξύ τους, για την κανονική περίοδο και για τα Playoffs», αναφέρει η απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 η οποία είναι πιο ισχυρή από τα σχέδια του αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιντφελντ και του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου.

Ο τελευταίος μπορεί να έθεσε το ερώτημα «τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων διαιτητών στο γήπεδο, με ξένο στο VAR;» όμως η απάντηση έχει να κάνει με ηχηρό «όχι». Το δίδυμο της ΚΕΔ έριξε «άδεια για να πιάσει γεμάτα», όμως κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος η επιλογή ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι τόσο στο χορτάρι όσο και στο VAR. Οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ θα το ήθελαν να ορίζουν Ελληνες επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις για να βρίσκουν ξένους διαιτητές, εκτός αν τους σώσουν οι Σκανδιναβοί, ειδικότερα οι συμπατριώτες του Φρόιντφελντ εκ Σουηδίας.

Επί του παρόντος κάνουν πίσω, καθώς διέρρευσαν αφενός ότι «εργάζονται και έχουν κλείσει ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι» αφετέρου ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς λόγω της προαναφερόμενης απόφασης του ΔΣ της Super League. Να προσθέσουμε ότι ο Μπένετ εξωθήθηκε σε παραίτηση επειδή όρισε τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ. Και τώρα οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ ξέρουν πως αν κάνουν το ίδιο η ΕΠΟ δεν πρόκειται να τους στηρίξει.

Πάντως, δεν θα συνεχίσουν να προσπαθούν να φέρουν ξένους διαιτητές. Στις 13 Δεκεμβρίου διέρρευσε ότι ο Μάνταλος είπε στους διαιτητές της Super League, σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την αναστολή της αποχής τους, ότι η UEFA θα σταματήσει να στέλνει ξένους ρέφερι. Όμως, αμέσως, η ΕΠΟ φρόντισε να του… κόψει τον βήχα, άσχετα αν έριξε σε …δημοσιεύματα τη διάψευση που έβγαλε και στην οποία ανέφερε: «Δημοσιεύματα που αναφέρονται στη μη περαιτέρω έλευση ξένων διαιτητών στην Ελλάδα λόγω σχετικής απόφασης της UEFA, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Οσον αφορά στα ντέρμπι πρωταθλήματος του Ιανουαρίου, η αρχή με τον ορισμό ξένων διαιτητών θα γίνει για τα ματς στις 7/1 (17η αγωνιστική) Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Αρης-ΠΑΟΚ, στις 14/1 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (18η), την 19η αγωνιστική το… μενού έχει Αρης-Ολυμπιακός και την 20ή ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ενδιάμεσα έχει αγώνες κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Αρης στις 10/1 και οι ρεβάνς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Αρης-ΑΕΚ στις 17/1. 

Σχόλια