Ο Μπαλτάκος μιλάει για τη διαιτησία και ισοπεδώνει την κανονικότητα


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει μανία να ασχολείται με τη διαιτησία, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Όμως, εκτίθεται με τις αερολογίες που λέει. Επίσης, εκτίθεται και μόνο που παρεμβαίνει, καθώς με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι δεν υπάρχει κανονικότητα στο Πάρκο Γουδή και ότι η ΕΠΟ δεν είναι σοβαρή ομοσπονδία.

Το κάνει συνέχεια ο Μπαλτάκος να μιλάει για τη διαιτησία. Το έκανε και στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του, όμως φάνηκε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς:

1) Άλλη δουλειά δεν είχαν οι ξένοι από το να ρωτάνε τον Μπαλτάκο για τον Σιδηρόπουλο! Ξεχνά πως ακόμη και η UEFA τον ορίζει μόνο στους ομίλους του Conference League.

2) Αν είχε η ΕΠΟ τις δημόσιες σχέσεις που ισχυρίζεται ο Μπαλτάκος, δεν θα έρχονταν ξένοι διαιτητές από το κάτω ράφι ούτε θα έφερνε έναν Φρόιντφελντ ως αρχιδιαιτητή και να βλέπει την Ελλάδα μόνο σε φωτογραφία.

3) Ο Μπαλτάκος έχει μανία με τη διαιτησία, ένας σοβαρός πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαιτησία, όπως έκανε όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τις κλήσεις του Πογέτ. Αν και την προηγούμενη φορά την… πάτησε με τον Ουρουγουανό και για αυτό του έβγαλε… κόκκινη κάρτα και δεν μπαίνει στα αποδυτήρια της Εθνικής. Σχετικά με την ΚΕΔ, ποιος να δείξει… κόκκινη κάρτα! Ο Μάνταλος που του ζητά να επεκταθεί από τώρα το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, ταυτόχρονα με τη θητεία του ή ο Φρόιντφελντ που είναι «αόρατος» αρχιδιαιτητής και απολαμβάνει τον παχυλό μισθό του ως κάτοικος Σουηδίας.

Είπε ο Μπαλτάκος (την Κυριακή 26/11) σε τηλεοπτική συνέντευξή του:

Για τη διαιτησία και τους ξένους διαιτητές.

"Εγώ είμαι πρόεδρος της ΕΠΟ. Για μένα το κύριο μέλημα είναι να έχουμε Έλληνες διαιτητές. Έχουμε κατηγορηθεί γιατί τους θέλουμε; Ε τι να θέλουμε; Θα μπορούσε κανείς να βρει ξένους διαιτητές σε μόνιμη βάση; Δεν μπορούσε να γίνει φέτος, όμως πρέπει να επανέλθει η ελληνική διαιτησία στους Έλληνες διαιτητές. Αυτό μου το ρωτάνε οι ξένοι πρόεδροι σε μένα. Με ρωτάνε γιατί ο Σιδηρόπουλος, που είναι ελίτ, δεν τον έχετε και θέλετε δικούς μας. Δεν ξέρεις τι να τους απαντήσεις".

Πως όμως θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των μεγάλων ομάδων;

"Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει απομείωση των ξένων διαιτητών. Υπήρχαν και παλιά στην Ελλάδα, την επταετία ή τη δεκαετία του '50. Αποτελεί ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τη Super League και τη διαιτησία.

"Για τη διαιτησία μόνο η ΕΠΟ αποφασίζει, δεν έχουμε την υποχρεώση να ακούμε κανένα. Φέτος πρέπει να έχουμε ξένους διαιτητές. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι αρεστή".

Σχόλια