Ανεξέλεγκτη η ΕΠΟ του Μπαλτάκου, στέλνει στα σκουπίδια μέχρι και το καταστατικό της


«Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης είναι το όργανο που είναι υπεύθυνο για την καθοδήγηση και παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της ΕΠΟ όσον αφορά θέματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων», αναφέρει το άρθρο 20, παράγραφος 8 του καταστατικού της ΕΠΟ. Πρόεδρος της επιτροπής αυτής είναι η επί Τιμή Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, όμως την «εξαφάνισαν» κι αυτή, επειδή δεν τους άρεσαν οι εκθέσεις και τα υπομνήματά της. Είναι γνωστός ο σάλος που ξέσπασε με την αποκάλυψη ότι η ΕΠΟ όχι μόνο νοικιάζει 12 αυτοκίνητα αλλά και ότι η συμφωνία δεν είναι συμφέρουσα για την ομοσπονδία.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 52 «η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης θα είναι ανεξάρτητη και θα αποτελείται από εξωτερικούς ειδικούς, οι οποίοι θα επιβλέπουν, καθοδηγούν και παρακολουθούν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όσον αφορά ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου». Να προσθέσουμε ότι πρόκειται για επιτροπή που θεσμοθετήθηκε λόγω της Ολιστικής Μελέτης, την οποία υλοποίησαν μόνο στα σημεία που τους βόλευε και όσα στην πορεία δεν τους βολεύουν, τότε καταργούν και αυτά που έκαναν.

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης δεν μπορεί να λειτουργήσει επειδή η ΕΠΟ απαγόρευσε σε όλες τις υπηρεσίες να της δίνουν στοιχεία απαραίτητα για τον ρόλο της. Ετσι, η Διονυσία Μπιτζούνη με επιστολή που απέστειλε στις 3/10 ζητεί την άρση της απαγόρευσης και προσθέτει: «Ενόψει των ανωτέρω εκφράζουμε για μια εισέτι φορά τη δυσαρέσκειά μας για την αντιμετώπιση, στα πλαίσια των καθηκόντων της, που εισπράττει η Επιτροπή μας από την Ε.Ε. κρούωντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για το διακύβευμα στα συμφέροντα της Ομοσπονδίας από τον παραγκωνισμό της Επιτροπής στην επιτέλεση του έργου της».

Η αλαζονεία της ΕΠΟ αποδεικνύεται και από τον χειρισμό της εγγραφής της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ, επειδή η διοίκησή της δεν της είναι αρεστή. Η ΕΔ/ΟΔΠΕ είναι αναγνωρισμένη από το νόμο και έχει προσφύγει στα δικαστήρια, ενώ η ΕΠΟ έχει σαν… καραμέλα ότι η UEFA θέλει μόνο Ενωση Εν Ενεργεία Διαιτητών, όμως σε συζήτηση που έγινε στην συνεδρίαση της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα, με θέμα την έγγραφή της, παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν σχετικό έγγραφο της UEFA.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά από τη διοίκηση Μπαλτάκου, κουρέλιασαν και το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 11) που αναφέρει ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή θα αιτείται από τη Γενική Συνέλευση είτε την αναγνώριση είτε την μη αναγνώριση του υποψηφίου Μέλους. Το υποψήφιο Μέλος μπορεί να εκθέσει τους λόγους για την αίτησή του στη Γενική Συνέλευση».

Σχόλια