Ο Μπαλτάκος που παραίτησε τον Μπένετ επειδή όρισε Ελληνες, θέλει Ελληνες διαιτητές από του χρόνου! – Τότε που αυτός θα είναι στο σπίτι του…


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στη NOVA:

-«Εγώ είμαι πρόεδρος της ΕΠΟ. Για μένα το κύριο μέλημα είναι να έχουμε Έλληνες διαιτητές. Έχουμε κατηγορηθεί γιατί τους θέλουμε; Ε, τι να θέλουμε; Διαιτητές από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα; Θα μπορούσε κανείς να βρει ξένους διαιτητές σε μόνιμη βάση; Δεν μπορούσε να γίνει φέτος, όμως πρέπει να επανέλθει η ελληνική διαιτησία στους Έλληνες διαιτητές. Αυτό μου το ρωτάνε οι ξένοι πρόεδροι σε μένα. Με ρωτάνε γιατί τον Σιδηρόπουλο, που είναι ελίτ, δεν τον έχετε και θέλετε δικούς μας. Δεν ξέρεις τι να τους απαντήσεις».

- «Την άλλη εβδομάδα θα με ρωτάνε στην κλήρωση του Euro γιατί συνεχίζεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ακατανόητο από τους Ευρωπαίους, γιατί δεν ορίζεται ο ελίτ Σιδηρόπουλος, για παράδειγμα. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται και γίνεται. Είναι ντροπή, όμως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ανάγκη ξένους διαιτητές. Αλλά τους έχει ανάγκη. Αν οριστεί Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι θα έχουμε θέματα. Για αυτό έφυγε και ο Μπένετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι μας αρέσει αυτή η πραγματικότητα, δεν είναι αρεστή και πρέπει να αλλοιωθεί. Το πώς θα γίνει αυτό αφορά την επόμενη χρονιά».

Πως όμως θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των μεγάλων ομάδων;

"Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνει απομείωση των ξένων διαιτητών. Υπήρχαν και παλιά στην Ελλάδα, την επταετία ή τη δεκατία του '50. Αποτελεί ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τη Super League και τη διαιτησία:

"Για τη διαιτησία μόνο η ΕΠΟ αποφασίζει, δεν έχουμε την υποχρεώση να ακούμε κανένα. Φέτος πρέπει να έχουμε ξένους διαιτητές. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι αρεστή".

Θα διεκδικήσετε νέα θητεία;

"Δεν απαντάω αυτό το πράγμα τώρα. Υπάρχουν και νομικά θέματα. Είναι ακόμα νωρίς, δεν είναι σωστό να ανοίξει τώρα και δεν θέλω να την ανοίξω εγώ".


Σχόλια