Αθλητική δικαιοσύνη: Πρόκληση αν αγνοηθούν τα βίντεο που εκθέτουν την «πράσινη» εικονική πραγματικότητα


-Το ένα είναι αυτό που δείχνει την κροτίδα να πέφτει μακριά από το σημείο που είναι ο Χουάνκαρ και το άλλο που επιβεβαιώνει την παραγγελία με τις πίτσες.

 

Οι Κινέζοι λένε ότι μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Αν τότε που βγήκε το ρητό υπήρχαν τα βίντεο, είναι βέβαιο ότι θα τα χαρακτήριζαν ως επιβεβαίωση της αλήθειας.

Αναφερόμαστε στην αλήθεια που πρέπει να λάμψει στην εκδίκαση της υπόθεσης της διακοπής του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (στο 49' με το σκορ 1-1). Ως γνωστόν, ο Ολυμπιακός έχει κληθεί σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League για την Πέμπτη (26/10, ώρα 10:30).

Θα είναι «έγκλημα» αν αγνοηθούν τα βίντεο που οδηγούν στην αλήθεια. Το ένα δείχνει ότι η κροτίδα έσκασε μακριά από το σημείο που... βούτηξε ο Χουάνκαρ και δεν υπήρχε περίπτωση να του προκαλέσει σωματική βλάβη. Το δεύτερο επιβεβαιώνει την παραγγελία με τις πίτσες, ώρα 21:20, μισή ώρα μετά την αποχώρηση των παικτών του Παναθηναϊκού από το τερέν του «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που επιβεβαιώνει ότι δεν είχαν διάθεση να επιστρέψουν για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Και τα δυο περιστατικά είναι πρωτόγνωρα. Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι δημιουργήθηκε «πράσινο» σκηνικό εικονικής πραγματικότητας. Αρα, δεν... στέκει κατηγορητήριο για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός αφού δεν έχουμε πραγματικό συμβάν τραυματισμού ούτε επεισόδια σε βάρος άλλων παικτών. Αλλωστε, φαινόταν ότι δεν υπήρχε θέμα σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας διεξαγωγής του αγώνα.

Κανονικά, ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τη διακοπή στο 49'. Οι «πράσινοι» έφυγαν χωρίς την άδεια του διαιτητή, του Ιταλού Μαρέσκα για τα αποδυτήρια. Αυτό σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ θα δικαιολογούνταν μόνο αν υπήρχαν γρήγορα εξελισσόμενα βίαια περιστατικά, αν κινδύνευαν. Όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν σαν... κύριοι και άλλη μια απόδειξη ότι δεν κινδύνευε κανείς είναι ότι η ιταλική διαιτητική ομάδα αποχώρησε λίγα λεπτά μετά.

Την Πέμπτη (26/10), θα λάμψει η αλήθεια και θα έχει χρώμα... ερυθρόλευκο. Τα ψέματα θα πέσουν στο κενό.

Γιατί πήγαν τον Χουάνκαρ για εξέταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο; Δεν ξέρουν ότι στη δικαιοσύνη «στέκουν» γνωματεύσεις μόνο από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων;

 

Σχόλια