Απαρατήρητος ο Φωτιάς με δυο δύσκολες αποφάσεις


SUPER
LEAGUE 2023-24

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 5-0

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου),

Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Στεφανής (Καρδίτσας)

Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

 

7': κακώς σφύριξε φάουλ και υπέδειξε και κίτρινη κάρτα στον Ουεντραογκό του Πανσερραϊκού γιατί θεώρησε ότι υπήρξε αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου του, όμως δεν έκανε ούτε φάουλ.

13': Κακώς ο Νικολακάκης υπέδειξε αράουτ υπέρ του Παναθηναϊκού, ενώ έπρεπε υπέρ του Πανσερραϊκού.

37': Ο Νικολακάκης υπέδειξε οφσάιντ τον Πηλέα του Πανσερραϊκού, η φάση ήταν οριακή και από το ριπλέι που έδειξαν, δεν φαίνεται ξεκάθαρα να είναι σε θέση οφσάιντ, επίσης κακώς το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ και ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση, έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση, που σε περίπτωση επίτευξης γκολ θα γινόταν η χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ.

40-42': Ο Φωτιάς σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού όταν ο Μπέργκστρεμ του Πανσερραϊκού έκανε τάκλιν στην μπάλα και με τον Σπόραρ να πέφτει στο έδαφος, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Γκορτσίλας) και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο, πιθανόν όμως να τον βρίσκει με το αριστερό του πόδι. Επίσης υπέδειξε κίτρινη στον Μπέργκστρεμ.

45': Ο Φωτιάς σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ουεντραογκό του Πανσερραϊκού, για αντιαθλητική συμπεριφορά, κράτησε τον αντίπαλο του και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση, όμως κακώς του είχε υποδείξει την 1η κίτρινη στο 7' .

45+2’: Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος πάνω στην γραμμή τέρματος, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Κούλα, η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή τέρματος. Επίσης έγινε έλεγχος από το VAR (Γκορτσίλας), αμέσως στην επόμενη φάση που διαιτητής σφύριξε φάουλ οριακά εκτός γραμμής της περιοχής πέναλτι και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Φωτιά, η παράβαση έγινε εκτός, με την εκτέλεση του η μπάλα κατέληξε ξανά στο δοκάρι.

87-89': Σωστά ο Νικολακάκης υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μαντσίνι του Παναθηναϊκού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού για οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ.

Σχόλια