Ολυμπιακός: Για δέκα λόγους το κατηγορητήριο είναι αστείο και η τιμωρία άδικη


«Τέρας» είναι η απόφαση της προέδρου του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League Αντιγόνης Σταμολέκας και αναφερόμαστε στην τιμωρία του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Aν η ποινή παραμείνει και στην έφεση υπάρχει κίνδυνος όλα τα παιχνίδια να κρίνονται στα «χαρτιά» καθώς δημιουργείται δεδικασμένο που βάζει μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Με το παραμικρό οι ομάδες θα αποχωρούν λόγω… τραυματισμών και μάλιστα χωρίς την άδεια του διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός ξετίναξε το αστείο κατηγορητήριο και για αυτό η τιμωρία είναι άδικη. Παράλληλα, η «ερυθρόλευκη» πλευρά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, έβγαλε στη σέντρα όσα έγιναν για να τον τιμωρήσουν και η ποινή ισοδυναμεί με αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μηδενισμό (0-3), άρα ο αγώνας κατακυρώνεται στον Παναθηναϊκό. Επίσης, η αθλητική δικαστίνα, που δεν πρέπει να εκδικάσει άλλη υπόθεση του Ολυμπιακού, επέβαλε ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού, ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, όπως και συνολικό πρόστιμο 38.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 9 του ΚΑΠ, αν η έκθεση του διαιτητή «συγκρούεται» με το φύλλο αγώνα πρέπει να ληφθεί υπόψη το φύλλο αγώνα! «Στην περίπτωση που υπάρχουν αντικρουόμενες εκθέσεις από το ίδιο πρόσωπο ισχύουν τα γραφόμενα στην αρχική έκθεση», αναφέρει το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ που η Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας δεν φαίνεται να έλαβε υπόψη της.

Να ληφθεί υπόψη ότι όλα αυτά έγιναν για έναν τραυματισμό που δεν επιβεβαιώθηκε στο γήπεδο! Ο Χουάνκαρ βρέθηκε στο έδαφος και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν στο 50’ χωρίς την άδεια του Ιταλού διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα.

Αν και η υπόθεση ήταν δύσκολη, απόδειξη ότι η ακροαματική διαδικασία κράτησε τέσσερις ώρες, παρόλα αυτά η Σταμολέκα έβγαλε άμεσα την απόφαση. Η προθεσμία για υπομνήματα έληξε την Παρασκευή (27/10) στη 1 μ.μ. και το διατακτικό της ανακοινώθηκε στις 6:51 μ.μ.

Στην ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης (26/10) οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς που κατέθεσε ως μάρτυρας έβγαλαν στη φόρα το θέατρο του παραλόγου και όσα ειπώθηκαν δείχνουν και γιατί η απόφαση είναι σκάνδαλο.

Αναλυτικά:

1) «Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν χωρίς την άδεια του διαιτητή. Ο διαιτητής είπε ξεκάθαρα ότι "δεν είδα τίποτα, θα συνεχίσω τον αγώνα”». Αποχώρηση χωρίς την άδεια του ρέφερι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

2) «Παρά πολλές φορές στα γήπεδα υπάρχουν τέτοια περιστατικά».

3) Η κροτίδα δεν έπεσε κοντά στο σημείο που ο Χουάνκαρ έκανε προπόνηση.

4) «Κατά τους κανονισμούς δεν υπάρχει υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής βάζει στην αιτιολογία του δύο λόγους, επειδή οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, δεν μπορούσε να συνεχιστεί ο αγώνας».

5) Η συμπληρωματική έκθεση του Μαρέσκα γράφει «dear doctor», ενώ τη ζήτησε η Σταμολέκα και δεν διαφέρει από το φύλλο αγώνα.  Τα ερωτήματα της αθλητικής δικαστίνας στον Ιταλό ρέφερι τέθηκαν μέσο της ΠΟ Ιταλίας; Είναι επιβεβαιωμένο ότι απάντησε ο ίδιος;

6) «Πώς ξέρετε ότι αυτή η έκθεση είναι του διαιτητή; Εγώ έλαβα ένα μέιλ με το όνομά σας και θα το βγάλω στην εφημερίδα. Η ομοσπονδία που 10 μέρες πριν μας είπε πως τον ορισμό που τον έκανε η ΠΟ Ιταλίας, δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό η Ομοσπονδία της Ιταλίας. Δεν υπάρχει η εγκυρότητα. Στέλνουν σε κάποιο μέιλ με το όνομα του Μαρέσκα και με σύναψη τον κ. Μάνταλο. Αμφισβητούμε την εγκυρότητα του εγγράφου. Όταν ένας διαιτητής καλείται να παράσχει λόγους για της διακοπής, σημαίνει πως ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα αντικανονικά. Η διακοπή είναι αντικανονική, άρα δεν έχετε κάποια άλλη οδό για να αποφασίσετε να συνεχιστεί ο αγώνας».

7)«Μήπως το να ψάχνω 2,5 ώρες αλλά δεν βρίσκω τι έχεις, δεν υπάρχει τραυματισμός» είναι το ερώτημα που τέθηκε από τον Ολυμπιακό και η Σταμολέκα δεν έλαβε υπόψη της.

8) «Δεν προκύπτει από πουθενά τραυματισμός, υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη. Ο διαιτητής ζητούσε απάντηση από τον γιατρό που δεν πήρε ποτέ»

9) Tο άρθρο λέει "η σωματική βλάβη ελέγχεται από τον γιατρό". Εάν δεν διαπιστώσεις, οφείλεις να γράψεις "διαπιστώνω ή όχι σωματική βλάβη". Θα μπορούσε να γράψει σωματική βλάβη και να υπάρχει τελικά; Φυσικά».

10) «Η γνωμάτευση, η σαφής γνώμη του γιατρού, είναι ουσιώδης, αν λείπει, δεν υπάρχει απόφαση. Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό».

Σχόλια