Τόσο ακατάλληλοι; Φέρνουν ξανά τον προκλητικό Αλ Χακίμ για το Ολυμπιακός-Αρης


Ο Σουηδός, ιρακινής καταγωγής, είχε τινάξει στον αέρα το ματς της περσινής 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ Αρης-ΠΑΟΚ 1-2.

 

Ανίκανος να βρει ξένους διαιτητές από το πάνω ράφι (και) ο Σταύρος Μάνταλος παρά τη στήριξη της UEFA. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ όρισε τον Σουηδό, Ιρακινής καταγωγής, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ στο ματς της Τετάρτης (27/9) Ολυμπιακός-Αρης. Ο 38χρονος ρέφερι είχε τινάξει στον αέρα το ματς της περσινής 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ Αρης-ΠΑΟΚ 1-2.

Το θέμα δεν είναι μόνο να φέρνουν ξένους αλλά να μπορούν να φέρουν ικανούς ρέφερι από το εξωτερικό και όχι από τη… σορό. Το τελευταίο είναι αυτό που ισχύει, όμως δεν παραιτούνται. Οι ξένοι ρέφερι που έρχονται δεν είναι επιπέδου, καθώς ο Αλ Χακίμ προέρχεται από πρωτάθλημα που δεν έχει VAR (σ.σ. στο Ολυμπιακός-Αρης έβαλαν τον Ολλανδό Ντίπερνικ), επίσης ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι από προηγμένο πρωτάθλημα. Ούτε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τον προωθεί καθώς το καλοκαίρι σφύριξε μόνο το ματς Μπάτε Μπορίσοφ-Σέριφ 5-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Αλ Χακίμ, στο ματς Αρης-ΠΑΟΚ 1-2 που έγινε στις 19 Μαρτίου 2023, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-1 και γύρισε το ματς.  Στο 64’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς στον Σβαμπ, ο Αλ Χακίμ έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, όμως ο Αλβανός Τζάγια τον κάλεσε στο VAR. Κακώς, ο Σουηδός σφύριξε πέναλτι, είναι ανύπαρκτο. Η επαφή του Μπράμπετς με τον Σβαμπ είναι φυσιολογική. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έδιωξε τη μπάλα και μετά στο κατέβασμα το πόδι του βρήκε αυτό του αντιπάλου του. Μάλιστα στο 90+1’ και ενώ νωρίτερα αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου που πέταξε αντικείμενο στην εξέδρα υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πάγκων των ομάδων, εισήλθε πλήθος κόσμου στο γήπεδο καθώς και ο Καρυπίδης του Άρη. Μετά, ο Αρης είχε ξεσηκώσει μεγάλο θόρυβο με τις διαμαρτυρίες του.

Μετά τα έκανε μαντάρα και στη Σουηδία. Την 1η Απριλίου 2023 ο Αλ Χακίμ σφύριξε το παιχνίδι της Μάλμε με την Κάλμαρ και στο 67’ ο Κρίστιανσεν της Μάλμε έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Σάτρε της Κάλμαρ, με τον 38χρονο Σουηδοϊρακινό ρέφερι να δίνει το ανύπαρκτο πέναλτι. «Η Μάλμε παίρνει πέναλτι σχεδόν κάθε φορά, που τη συναντάμε και πάντα τα δίνει ο Αλ Χακίμ», είχε δηλώσει ο Σάτρε.

Ο Αλ Χακίμ, σε μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά του άρεσε όταν δοκίμασε ως διαιτητής και από τότε το… μονιμοποίησε. Παράλληλα, σπούδασε και έγινε μέλος στις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι δυο επαγγέλματα, που όπως έχει δηλώσει, τον βοηθούν να εξελιχθεί και να εκπαιδεύσει τον εαυτό του. Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αδυναμία. Επίσης, έχει δηλώσει ότι ανατριχιάζει κάθε φορά που ακούει τον ύμνο του Champions League ανατριχιάζει και αναπολεί πολλές φορές την ημέρα που σφύριξε ένα παιχνίδι της Τότεναμ για το Europa League.

Σχόλια