Ο Διαμαντόπουλος και οι… κίτρινες λεπτομέρειες!


SUPER
LEAGUE 2023-2024

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κόλλιας,

Διαμάντης (Ηπείρου)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

VAR: Περράκης (Αθηνών)

AVAR: Νιδριώτης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

 

16': Κακώς ο Διαμαντόπουλος δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Παναιτωλικού και να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Βερστράτε του Άρη, για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Φρεντερίκο Ντουάρτε.

24': Οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Σαμόρα έπεσε στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Οικονόμου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Περράκης) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Διαμαντόπουλου, υπήρξε μια επαφή με το χέρι του που κρίνεται φυσιολογική.

51': Κακώς ο Κόλλιας υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Μορόν, ο Διαμαντόπουλος δεν σφύριξε άμεσα (το σφύριξε αφού άφησε την επίθεση να ολοκληρωθεί, σουτ άουτ). Ο ρεπόρτερ είπε ότι, όπως ανέφερε ο Διαμαντόπουλος στον βοηθό του, δεν πήρε την φάση του οφσάιντ μόνος του πάνω του, αλλά γιατί δεν τον άκουσε από την ενδοεπικοινωνία, εκείνη την στιγμή είπε ότι δεν λειτούργησε; (Αυτό θα το πούμε ως δικαιολογία; ή ως… κόλπο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;.....). Αν η ίδια φάση ήταν σε παίκτη του Παναιτωλικού, θα έκανε το ίδιο;

54': Ο Κόλιας σε οριακη φάση σωστά δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Μορόν του Άρη, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, ο αμυντικός του Παναιτωλικού απέκρουσε την μπάλα οριακά επί της γραμμής τέρματος, ο διαιτητής ζήτησε έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR, καθώς η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή τέρματος.

60': Σωστά ο Διαμάντης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναιτωλικού.

85': Στο 3-0, ο τερματοφύλακας Καπίνο του Παναιτωλικού, μετά την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου προς την εστία, απέκρουσε την μπάλα οριακά της γραμμής, οι παίκτες του Παναιτωλικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή και υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή και Κόλλια, όμως η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη από τα ριπλέι που έδειξαν, ότι η μπάλα έχει περάσει εξ ολοκλήρου την γραμμή τέρματος, εδώ για να φανεί η ορθότητα της απόφασης, θα χρειαζόταν η τεχνολογία γραμμής τέρματος (goal line technology).

89': Σωστά ο Κόλλιας υπέδειξε οφσάιντ τον Παναγίδη του Άρη.

 

Σχόλια