Στο ίδιο έργο θεατές λόγω του Μάνταλου


-Ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης κατάγγειλαν ότι σκανδαλωδώς έχει το κουμάντο στη διαιτησία και εμπλέκεται στους ορισμούς.

 

 

 

«Καταιγίδα» εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη διαιτησία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος επρόκειτο το Σάββατο 23/9 να συγκαλέσει την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων για να καρατομήσει τον Στιβ Μπένετ από αρχιδιαιτητή, όμως ο Αγγλος τον πρόλαβε καθώς, ώρα 9.30 π.μ. της ίδιας μέρας, έστειλε επιστολή παραίτησης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των διαιτητών. Ο Μπένετ επέλεξε την έξοδο από το να ορίσει ξένους στο παιχνίδι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ (Δευτέρα, 25/9), ενώ τον είχε αδειάσει μέχρι και η UEFA που έθεσε στη διάθεσή του τον Ιταλό διαιτητή Σότσα, παρότι αυτός επέμεινε στον Σιδηρόπουλο.

Την Τετάρτη 27/9 έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για να αποφασίσει ή να συζητήσει για τον διάδοχο του Αγγλου. Όμως, παρά τη φυγή του Μπένετ παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, καθώς δεν αποπέμπεται ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος. Ως γνωστόν ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης έχουν καταγγείλει ότι σκανδαλωδώς έχει το κουμάντο στη διαιτησία και εμπλέκεται στους ορισμούς.

Ο Μάνταλος, το καλοκαίρι του 2022, είχε αναγγελθεί μέλος της ΚΕΔ για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, με αρμοδιότητα «Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας». Χωρίς να το ξέρει κανείς ο Μπένετ είχε παραδεχθεί ότι είναι αντιπρόεδρος της ΚΕΔ και τώρα τον παρουσιάζουν ως αναπληρωτή πρόεδρο, επειδή από τον κανονισμό δεν προβλέπεται θέση αντιπροέδρου!

Αρα, είναι πρόκληση ότι στην… έξοδο δεν ακολουθεί και ο αναπληρωτής πρόεδρος που βγήκε μπροστά για ορισμούς και όρισε μόνο Ιταλούς στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ. 

Για τον διάδοχο του Μπένετ ξεκίνησε «εμφύλιος» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ. Ηδη, οι Θεσσαλονικείς έστειλαν τελεσίγραφο ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την ίδια κατάσταση, το 100-0 της ΑΕΚ και να είναι… ουρά της!

Για διάδοχος του Μπένετ έπαιξε το όνομα του Πορτογάλου Ζοάο Καπέλα ο οποίος είναι μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για το VAR. Όμως, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα φέρνει ξένους διαιτητές και παράλληλα στήριζε την επιλογή του Μπένετ για τον Σιδηρόπουλο. Κάποιοι δεν απέκλειαν να παραιτηθεί.

Είναι μονόδρομος η επιλογή του επόμενου ξένου αρχιδιαιτητή να γίνει από τις ΠΑΕ, μετά από προτάσεις της UEFA, όπως είχε γίνει με τον Κλάτενμπεργκ. Μόνο έτσι ο επόμενος θα μπορεί να φέρνει αλλοδαπούς ρέφερι.

Σχόλια