Ο Μάνταλος ορίζει όπως ο… Μάνταλος – Επεσαν οι μάσκες με Διαμαντόπουλο στην ΑΕΚ


-Στο 56' του φετινού αγώνα της 2ης αγωνιστικής Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0 κακώς ο Διαμαντόπουλος σφύριξε φάουλ σε βάρος του Σένκεφελντ που έπαιξε κανονικά την μπάλα, χωρίς να μαρκάρει αντικανονικά τον αντίπαλο του, στην συνέχεια του διαμαρτυρήθηκε έντονα και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και απέβαλε με κόκκινες κάρτες τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρο Βλάχο. Μετά από την απόφαση αυτή του Διαμαντόπουλου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει «Να χαίρεται ο κ. Μελισσανίδης τον Διαμαντόπουλο και την ΕΠΟ».


Το να κάνει ο Σταύρος Μάνταλος τους ορισμούς της Super League αν και δεν πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πρόκειται για ένα ακόμη… πραξικόπημα του Μπαλτάκου. Ακόμη, κι έτσι ο Μάνταλος… αντιγράφει τον εαυτό του. Οι επιλογές δεν έχουν αλλάξει, έχουν την ίδια φιλοσοφία με του Μπένετ, δηλαδή είναι… καρμπόν, άρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ίδιος όριζε και πριν.

Μια ακόμη απόδειξη η επιλογή του Διαμαντόπουλου. Οπου δύσκολα για την ΑΕΚ μπαίνει ο Διαμαντόπουλος. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Αρκαδίας ορίστηκε στο παιχνίδι της Δευτέρας (2/10) ΟΦΗ-ΑΕΚ, αν και στο παρελθόν έχει ευνοήσει πολλές φορές την ΑΕΚ όπως και στο περσινό παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στο Ηράκλειο, ακόμη και ως VAR στο γήπεδό της. Δηλαδή, πέρσι μπήκε και στα δυο ματς του ΟΦΗ! Τρομερά πράγματα.

Ο Διαμαντόπουλος έπρεπε να είναι εκτός πινάκων μετά τη διαιτησία-αίσχος σε ματς με τον Αρη (8η αγωνιστική στις 31/10/21, ΑΕΚ-Αρης 2-1). Είναι ο διαιτητής που πήγε στο αεροδρόμιο να παραλάβει τους Πολωνούς συναδέλφους του και τους έβγαλαν μεθυσμένους για να τους αλλάξουν από το περσινό παιχνίδι των πλέι οφ (σ.σ. διαβάστε παρακάτω) της ΑΕΚ με τον Αρη, το οποίο σφύριξε ο ίδιος που ήταν τέταρτος. «Ο Διαμαντόπουλος (σ.σ. που τους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο) ανέφερε ότι η κατάστασή τους δεν ήταν η πρέπουσα», είχε δηλώσει ο Μάνταλος, ενώ πρόσθεσε ότι «με ενημέρωσε (ο Διαμαντόπουλος) κατευθείαν και μετά εγώ ενημέρωσα τον κ. Μπένετ που είναι υπεύθυνος των ορισμών».

Αναλυτικά τα περσινά λάθη του Διαμαντόπουλου υπέρ της ΑΕΚ:

-Στο παιχνίδι της 5ης Αγωνιστικής Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2 «ναυάγησε» ως διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο, χαρίζοντας κάρτες σε παίκτες της, ενώ δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη στους Ελίασον (28’) και Ρότα (45’+1’).

-Στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 o Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) ήταν VAR και συμφώνησε με το «αστείο» πέναλτι στο 5’ από μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Αμραμπατ, από το οποίο η ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο γκολ. Το πέναλτι έδωσε ο Κουτσιαύτης (Αρτας).

-Ο Διαμαντόπουλος «έγραψε» ως διαιτητής στο παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, στις 20/10/22. Στο 66’ ο Ελίασον έκανε επιθετικό φάουλ στον Καραχάλιο και ο διεθνής ρέφερι έδωσε πέναλτι!

-Στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3, τον οποίο σφύριξε ο Διαμαντόπουλος, πριν το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 49’ είχαμε ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Βίντα στον Διαμαντή, ο οποίος χρησιμοποίησε τον αγκώνα του στη διεκδίκηση της μπάλας, πριν καταλήξει στον σκόρερ Αμραμπατ (από λάθος κεφαλιά-πάσα του Πασαλίδη). Τον... ξεπάγωσαν μετά από 40 μέρες για να τον ορίσουν στο Ηράκλειο!

-Στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ ΑΕΚ-Αρης 3-1 γελούσε ο κόσμος με το πέναλτι που πήγε να δώσει υπέρ της ΑΕΚ αλλά τον… μάζεψε ο Ευαγγέλου που ήταν στο VAR. Ακόμη δεν καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Τζαβέλλα πριν από το 2-1.

Τα λάθη υπέρ της ΑΕΚ την σεζόν 2021-22:

-16η Αγωνιστική (5/1/22), Λαμία-ΑΕΚ 0-2: Στο ματς αυτό ο Διαμαντόπουλος δεν έκανε δυο αποβολές: Στο 18’ έπρεπε να αποβάλει, με απευθείας κόκκινη κάρτα, τον Ανσαριφάρντ, όμως του έδειξε κίτρινη. Ο λόγος είναι ότι ο Ιρανός πάτησε με τις τάπες τον Ρόμανιτς από πίσω και δεν είχε πρόθεση να παίξει τη μπάλα. Εδώ έπρεπε να παρέμβει και ο Ζαμπαλάς (= VAR), καθώς έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της κόκκινης κάρτας. Ακόμη, στο 47’ έπρεπε να υποδείξει κόκκινη κάρτα στον Σιμάνσκι της ΑΕΚ (και όχι κίτρινη κάρτα που του υπέδειξε για ριψοκίνδυνο παίξιμο). Κι αυτός πάτησε με τις τάπες τον Τζανδάρη. Κι εδώ, ο VAR (Ζαμπαλάς), κακώς, συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή Διαμαντόπουλου.

 -8η αγωνιστική (31/10/21), ΑΕΚ-Αρης 2-1: Τα… ισοπέδωσε όλα ο Διαμαντόπουλος για να νικήσει η ΑΕΚ τον Αρη στο ΟΑΚΑ. Στο 17’ δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Ρότα για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να τον εκθέσει ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, αντικαθιστώντας τον Ρότα στο 26’. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 37’ ο Διαμαντόπουλος ανακάλυψε πέναλτι του Μπράμιτς στον Μάνταλο, με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-0. Κακώς, ο Ολλανδός Ρούπερτι που ήταν στο VAR, συμφώνησε με την απόφαση για το πέναλτι-μαϊμού. Ο Διαμαντόπουλος και ο Ρούπερτι δεν είδαν ότι ο Μάνταλος... βούτηξε; Ιδού η οργισμένη ανάρτηση, στο ημίχρονο του αγώνα, της ΠΑΕ Αρης στα social media:  «Ξεφτιλισμένοι δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο. Κλατενμπεργκ, κατάλαβε τώρα όλη η Ελλάδα γιατί έβαλες αυτόν τον χειρουργό. Χάρισε Κόκκινη στο Ρότα και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι. Ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε στο δεύτερο ημίχρονο!! Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Εκεί στην Cosmote Tv όλα καλά ; Τη δεύτερη κίτρινη του Ρότα θα μας τη δείξετε ; Ε ;»

Στο 69’ ο VAR, ο Ολλανδός Ρούπερτι, ξεφτίλισε κι αυτός τον Διαμαντόπουλο. Ο διεθνής ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη στον Μήτογλου για τράβηγμα στον Καμαρά έξω από την περιοχή. Όμως, ο Ρούπερτι τον φώναξε για ανασκόπηση της φάσης και ο διεθνής ρέφερι απέβαλε τον Μήτογλου, με απευθείας κόκκινη επειδή ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ.

Την σεζόν 2020-21:

6η Αγωνιστική (25/10/20), ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1: Στο 15’ δόθηκε ένα από τα πιο ανύπαρκτα πέναλτι που έχει καταλογιστεί. Ο Χνιντ, μετά από εκτέλεση φάουλ, έπιασε κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως μετά ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) φώναξε τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) στο VAR ο οποίος έδωσε πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ πέτυχε το μοναδικό γκολ. Σα να μην έφτανε αυτό, Στο 67΄του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1 ο Ανσαριφάρντ έπιασε από τον λαιμό τον Κάργα. Η φάση είναι ο ορισμός της δεύτερης κίτρινης που ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) δεν έβγαλε. 

 

 

Σχόλια