Αρωμα μπλόκου με Μανούχο, Παπαδόπουλο


Πρώτη έξοδος του Ολυμπιακού στην περιφέρεια και η… εξυγίανση δεν κρατήθηκε. Αρωμα μπλόκου έχουν οι ορισμοί του Μάνταλου στον αγώνα της Κυριακής (20:30) ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, καθώς έβαλε διαιτητή τον Μανούχο (Αργολίδας) και τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) στο VAR. Παρεμπιπτόντως, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος δεν έχει δικαίωμα να εμπλέκεται στους ορισμούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άσχετα αν παραιτήθηκε ο Μπένετ. Είναι πρόκληση…

Κατά τα άλλα δεν χρειάζονται πολλά πολλά για το δίδυμο Μανούχου, Παπαδόπουλου. Ο πρώτος είναι ο διαιτητής της «μεζούρας» που εκτέθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη καθώς, κακώς, ανέβαλε το περσινό παιχνίδι Ατρομήτου-ΑΕΚ και η ΑΕΚ πήγε ξεκούραστη σε αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Μανούχος δεν είχε πρόβλημα στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 της προηγούμενης σεζόν (1η αγωνιστική). Αντίθετα, μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι 10ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Λαμία 2-0, όμως είχαμε… επίδειξη εξυγίανσης και μάλιστα σε ματς χωρίς δύσκολες φάσεις. Εδωσε 14 φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και 15 υπέρ της Λαμίας. Ο διεθνής ρέφερι κάπως έτσι πήγε και στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1 για τη 19η αγωνιστική. Παράλληλα, είναι ένας ρέφερι που ευνοεί συστηματικά τις ομάδες της «εξυγίανσης», δηλαδή ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Οσο για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος θα είναι στο VAR, εστάλη μήνυμα ασυλίας στον Θεσσαλονικιό ρέφερι, καθώς οι ορισμοί ανακοινώθηκαν πριν σφυρίξει τον αγώνα ΑΕΚ-Ατρομήτου 1-2, γεγονός πρωτοφανές, αν θέλουμε να μιλάμε για κανονικότητα στη διαιτησία. Είναι γνωστό ότι οι ρέφερι δεν τιμωρούνται μόνο όταν κάνουν λάθη υπέρ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς ο Παπαδόπουλος δεν τιμωρήθηκε, άρα παραμένει VAR στα Γιάννινα, παρότι έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ενώ είχε προηγηθεί χέρι του Ζίνι.

Ο διεθνής Παπαδόπουλος σφύριξε τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0 και είναι απαράδεκτος επειδή δεν απέβαλε άμεσα τον Χάγεκ του Πανσερραϊκού. Αρχικά, υπέδειξε κίτρινη κάρτα, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (= Παπαπέτρου) ενημέρωσε τον διαιτητή ότι υπάρχει αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας του Μπιέλ για γκολ και τότε έβγαλε την κόκκινη κάρτα. Από κει και πέρα σωστά καταλόγισε τα δυο πέναλτι ένα σε κάθε ομάδα.

 

Σχόλια