Δυνατό… χαστούκι από την UEFA σε Μάνταλο-Μπένετ


Τέτοιο… άδειασμα δεν ξανάγινε! Η UEFA εξέθεσε όσο δεν παίρνει τους Μάνταλο, Μπένετ, δείχνοντας ότι δεν τους υπολογίζει. Το δίδυμο της ΚΕΔ έβγαλε τον Βασάρα από τον πίνακα των παρατηρητών της Super League, όμως UEFA τον όρισε σε ματς των πλέι οφ του Champions League, συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη (22/8) βαθμολόγησε τον Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) ο οποίος σφύριξε τον αγώνα Ράκουφ Τσενστοχόβα-Κοπεγχάγη 0-1.

Αναμενόμενο το… δυνατό χαστούκι. Οι Μπένετ, Μάνταλος ονειρεύονταν να κόψουν τον δρόμο του Βασάρα ως διεθνή παρατηρητή, επειδή απορρίφθηκε η εισήγησή τους να γίνει ο Μάνταλος, ο οποίος δεν πληρούσε τα προσόντα του κανονισμού διαιτησίας. Επιπλέον είχε και ο Μπένετ δυσαρέσκεια με τον Βασάρα επειδή συναντήθηκε με τον Μπαλτάκο, συζήτησαν για θέματα διαιτησίας, και ο Αγγλος έμαθε από την ανακοίνωση που βγήκε το ραντεβού!

Ο Βασάρας ορίστηκε με την ιδιότητα του Ελληνα παρατηρητή. Κρατάει κανονικά τη θέση του και η UEFA δεν ρωτάει κανέναν επειδή είναι συνεργάτης και μέλος του πάνελ διαιτησίας. Μάλιστα, είναι και υπεύθυνος εκπαίδευσης των νέων διαιτητών.

Οι Μάνταλος και Μπένετ νομίζουν ότι η διαιτησία είναι τσιφλίκι τους. Ετσι πέταξαν εκτός πίνακα παρατηρητών διαιτησίας τον Κύρο Βασάρα. Μια κίνηση που θα τη χαρακτηρίζαμε και γελοία αντίδραση.

Ο Βασάρας είναι ο μόνος που προσπαθούσε να βοηθήσει στην εξέλιξη των Ελλήνων διεθνών διαιτητών. Όμως, βγάζοντάς τον εκτός, έστω και αν η UEFA τους… έγραψε κανονικά, του λένε «ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε». Ετσι, οι Μάνταλος, Μπένετ (σ.σ. οι επικεφαλής της ΚΕΔ) κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι σκέφτονται τους εαυτούς τους και όχι το γενικό καλό της διαιτησίας που είναι η εξέλιξη των Ελλήνων διεθνών. 

Σχόλια