Διαιτησία - σκανδαλο: Γκορτσίλας και Σιδηρόπουλος έκοβαν και έραβαν για την ΑΕΚ


-Ο Γκορτσίλας βιάστηκε να δώσει πέναλτι στο 23’ αλλά το πήρε πίσω με παρέμβαση του Σιδηρόπουλου.

-Στο 42’ ο πρώτος κατάπιε το στραγάλι και ο δεύτερος αμόλησε αετό στο VAR και δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού. 

-Εντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Πανσερραϊκού για το πέναλτι που έδωσαν υπέρ της ΑΕΚ στο 60’. 

-Ξεφτιλιστηκε: Έδειξε κίτρινη για καθυστέρηση στον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, την ώρα που γίνονταν αλλαγές! 

-Βιάστηκε να τελειώσει τη φάση ο Νικολαΐδης στο 90+6’. 


 

SUPER LEAGUE 2023-2024

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας),

Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

23'-25': Αρχικά ο Γκορτσίλας σφύριξε πέναλτι όταν ο Πισάρο έκανε σουτ εντός της περιοχής του Πανσερραϊκού και η μπάλα βρήκε το χέρι του Ουεντραόγκο, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Σιδηρόπουλος) και ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, όταν είδε την φάση σωστά πήρε πίσω το πέναλτι και ξεκίνησε με ελεύθερο διαιτητή, το χέρι του ήταν σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του.

32': Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, το χέρι ήταν σε φυσική θέση.

37': Κακώς σφύριξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Γκοτζαμανίδη του Πανσερραϊκού, δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

42'- 43': Υπήρξε πέσιμο και τραυματισμός του Πηλέα εντός περιοχής πέναλτι της ΑΕΚ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για να δοθεί πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού, όταν ο Σιντιμπέ μάρκαρε απρόσεκτα από πίσω τον αντίπαλο του.

60-63': Ο Γκορτσίλας σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ όταν ο Γκοτζαμανίδης μάρκαρε τον Πισάρο, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον πάγκο του Πανσερραϊκού. Με την εκτέλεση του από τον Φαν Βεερτ ο τερματοφύλακας απέκρουσε.

63':Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι, ο διαιτητής έδωσε συνέχεια, έγινε έλεγχος από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, δεν υπήρξε χέρι.

72-73': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα Χόβαν του Πανσερραϊκού για καθυστέρηση, ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αντικαταστάσεις παικτών της ΑΕΚ, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Πανσερραϊκού (Γκαρσία κλπ) και απέβαλε τον Φλίσκα, τον γενικό αρχηγό του.

76': Σωστά ο Νικολαΐδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Πανσερραϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

90+6': Κακώς ο Νικολαΐδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Πανσερραϊκού, διπλό το λάθος του γιατί το υπέδειξε άμεσα και σταμάτησε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση του Πανσερραϊκού που έφευγε προς την αντίπαλη περιοχή.

Σχόλια