Ακατάλληλη ΚΕΔ και «χειρουργεία» χωρίς τέλος…


Με μια απλή ανάγνωση των ονομάτων του πίνακα των διαιτητών και των βοηθών της Super League (με τους παρατηρητές να έχουν μετατραπεί σε «χειροκροτητές» και να δικαιολογούν τα αίσχη) δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αλλωστε, φαίνεται από το γεγονός ότι παρέμειναν διαιτητές σαν τους Σιδηρόπουλο, Διαμαντόπουλο, οι οποίοι είχαν προκαλέσει και παράλληλα ανέβασαν διαιτητές που προκάλεσαν (Κατσικογιάννης, Βάτσιος, Ανδριανός, Πουλικίδης, Τσιάρας) που μπορεί να μην παίξουν σε πολλά ματς, όμως το μήνυμα εστάλη για το τι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι αν ονειρεύονται καριέρα στη Super League.

Οι Μάνταλος και Μπένετ είναι εκτεθειμένοι επειδή τα μεγάλα αίσχη ακολουθεί το πάρτι ασυλίας. Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2022, μετά και τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής είχε ζητήσει η Super League (και μάλιστα με απόφαση του ΔΣ) να δει τον Αγγλο πρόεδρο της ΚΕΔ, όμως δεν τον άφησαν να πάει στα γραφεία της. «Ομόφωνα αποφασίστηκε να προσκληθεί ο κ. S. Bennett, πρόεδρος της ΚΕΔ, σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League», ανέφερε η απόφαση της διοργανώτριας.

Όμως, η ΕΠΟ την αγνόησε αν και οι ΠΑΕ πληρώνουν ποσό άνω των 7.000 ευρώ για αμοιβές και τις μετακινήσεις των αξιωματούχων της διαιτησίας σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, η ΕΠΟ αγνόησε την Super League αν και οι ΠΑΕ είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της ομοσπονδίας.

Μέχρι που ο Μπαλτάκος «αποκάλυψε» τον Μπένετ στις 27 Μαρτίου 2023, στη σύσκεψη με τις ομάδες που μετείχαν στα πλέι οφ. Τότε ήταν που ο πρόεδρος της ΚΕΔ «αποκάλυψε» τον Μάνταλο καθώς ανέφερε ότι είναι αντιπρόεδρος του κορυφαίου οργάνου της διαιτησίας, έναν τίτλο που δεν γνώριζε κανείς ότι είχε ο Καβαλιώτης παράγοντας της διαιτησίας!

Ναι, όλα αυτά τα αίσχη έγιναν! Μέχρι που υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν για να έρθουν υψηλού επιπέδου ξένοι διαιτητές, επειδή υπήρχε φόβος να τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Από τότε δεν έκαναν καμία παρέμβαση στην UEFA για να άρει την προσωρινή απόφαση και να μεσολαβεί για την έλευση ικανών ξένων διαιτητών, ούτε οι Μπένετ, Μάνταλος έχουν τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις για να φέρουν ξένους ελίτ διαιτητές.

Παρόλα αυτά, ενώ είναι κατώτεροι των περιστάσεων ενώ έχουν προηγηθεί τόσα και τόσα αίσχη, τους κρατάνε και δεν τους διώχνουν. Για να συνεχίσουν τα ίδια και χειρότερα. 

Σχόλια