Μπένετ και Μάνταλος προκαλούν την UEFA με «εκδίκηση» μέσω Βασάρα - Νομίζουν ότι η διαιτησία είναι τσιφλίκι τους


«Μαθήματα υπεροψίας» από τους Μπένετ, Μάνταλο! Χρησιμοποίησαν ως… όπλο ακόμη και τους πίνακες των παρατηρητών για να τα βάλουν μέχρι και με την UEFA. Όμως, έτσι έβαλαν τορπίλη στην έλευση ξένων διαιτητών, όλα τα κάνουν για να μην ορίζουν ρέφερι επιπέδου στα ντέρμπι της Super League. Παράλληλα δίνουν μεγαλύτερη ώθηση για τον κατήφορο των Ελλήνων διεθνών διαιτητών στο εξωτερικό.

Οι Μάνταλος και Μπένετ νομίζουν ότι η διαιτησία είναι τσιφλίκι τους. Ετσι πέταξαν εκτός πινάκων παρατηρητών διαιτησίας τον Κύρο Βασάρα ο οποίος είναι εκπαιδευτής της UEFA και μέλος του πάνελ της διαιτησίας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας! Μια κίνηση που θα τη χαρακτηρίζαμε και γελοία αντίδραση. Σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται στο ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τους έκλεισε την πόρτα και κανένα μέλος της ΚΕΔ δεν έγινε διεθνής. Ηθελαν να γίνουν διεθνείς παρατηρητές τόσο ο Μπένετ όσο και ο Μάνταλος και σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος είχε «κόψει» τον Βασάρα, με τη λογική ότι είναι αρχιδιαιτητής στη Ρουμανία, και έβαλε τον εαυτό του.

Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση τα βάζουν με την UEFA και όχι με τον Βασάρα. Με ποιο θάρρος θα πάνε να ζητήσουν να έρχονται ξένοι ρέφερι υψηλού επιπέδου στα ντέρμπι της Super League, όπως ζητά επιτακτικά η διοργανώτρια; Δεν φτάνει που έχουν ανύπαρκτες διεθνείς σχέσεις, τα βάζουν και με την UEFA, με κίνδυνο να γίνει «ζημιά» στο πρωτάθλημα;

Ο Βασάρας είναι ο μόνος που προσπαθούσε να βοηθήσει στην εξέλιξη των Ελλήνων διεθνών διαιτητών. Όμως, βγάζοντάς τον εκτός πινάκων παρατηρητών, ουσιαστικά του λένε «ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε». Ετσι, οι Μάνταλος, Μπένετ (σ.σ. οι επικεφαλής της ΚΕΔ) κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι σκέφτονται τους εαυτούς τους και όχι το γενικό καλό της διαιτησίας που είναι η εξέλιξη των Ελλήνων διεθνών.

Κατά τα άλλα, έχουν σχέδιο να βάζουν Ελληνες να σφυρίζουν στα ντέρμπι και να φέρνουν ξένους για το VAR. Ετσι νομίζουν! Αν δεν γίνει η επαγγελματική διαιτησία, η Super League δεν πρόκειται να το δεχθεί. Θα απαιτεί ξένους υψηλού επιπέδου στο χορτάρι και στο VAR.

Κανείς δεν δίνει σημασία στο ότι ο Μπένετ με τη λήξη της προηγούμενης σεζόν έσπευσε να εξαγγείλει το… μισό μισό. Ουσιαστικά, πρόκειται για δούλεμα επειδή με βάση το σχέδιό τους, οι Ελληνες της «εξυγίανσης» θα κάνουν κουμάντο και για να γίνεται αυτό θα φέρνουν ξένους χαμηλού επιπέδου στο VAR. Όμως, οι Ελληνες της «εξυγίανσης» δεν είναι αποδεκτοί από το σύνολο των ομάδων.

Σχόλια