Χωρίς τέλος το... δούλεμα στους διαιτητές της Super League 2


Με όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται να μοιάζει ότι οι διαιτητές της Super League 2 θα εισπράξουν τα χρωστούμενα των δυο προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων. Ενώ οι ομάδες που υποβιβάστηκαν την περίοδο 2021-22 άφησαν «φέσια», παρόλα αυτά επέτρεψαν στις ΠΑΕ της κατηγορίας να κάνουν τα ίδια και την περίοδο 2022-23 με αποτέλεσμα για την τελευταία διεξαχθείσα σεζόν οι διαιτητές να έχουν λαμβάνειν αμοιβές από τη 18η αγωνιστική (σε σύνολο 30), ενώ δεν έχουν πάρει έξοδα μετακινήσεων από την αρχή!

Όλα αυτά με την  ανοχή της διοργανώτριας και ειδικά με την ανοχή της ΕΠΟ και της ΚΕΔ που όριζαν διαιτητές στους αγώνες των ομάδων που δεν πλήρωναν και δεν τις παρέπεμπαν στην αθλητική δικαιοσύνη. Το πρωτάθλημα τελείωσε στις αρχές Ιουνίου και ακόμη δεν τους έχουν εξοφλήσει. Κατά τα άλλα η ΕΠΟ θέλει να αναλάβει την επαγγελματική διαιτησία.

Το θέμα με τα… φέσια της SL 2 ανέλαβε ο Μπαλτάκος από τον περασμένο Μάρτιο, όμως ακόμη δεν το έχει λύσει. Στις 31 Μαρτίου η ΕΠΟ ανακοίνωσε ενίσχυση 800.000 ευρώ, τα οποία είναι χρήματα της FIFA τάχα για την «επαγγελματικοποίηση» των διαιτητών της Super League 2 αλλά έγινε μια τρύπα στο νερό. Στις 30 Ιουνίου η ΓΣ της ΕΠΟ πήρε απόφαση να καταβληθεί το προαναφερόμενο ποσό, συγκεκριμένα από το πρόγραμμα FIFA Forward. Σημειώστε ότι η απόφαση της ΓΣ δεν ανακοινώθηκε επίσημα, έχει περάσει ένας μήνας και εξακολουθούν να εμπαίζουν τους διαιτητές της SL 2. Εκεί που έλεγαν ότι ήρθαν οι 800.000 ευρώ, άλλαξαν ρότα και λένε ότι τα περιμένουν.

Θαυμάστε έλλειψη συνέπειας για ένα τόσο σοβαρό θέμα! Κατά τα άλλα άλλαξαν πάλι τον κανονισμό, δήθεν για να μην ορίζονται τα παιχνίδια ομάδων που δεν πληρώνουν τους διαιτητές, όμως δεν είδαμε να παραιτείται κανείς τόσο για την ασυνέπεια όσο και για τη μη εφαρμογή του προηγούμενου κανονισμού. Ποιοι αποφάσιζαν τον ορισμό του επόμενου αγώνα της ομάδας που δεν πλήρωνε ενώ ο ΚΑΠ όριζε ότι το αργότερο έπρεπε να καταβληθούν τέσσερις μέρες πριν τον επόμενο αγώνα;

Και κάτι ακόμη: Η ΕΠΟ έχει την έγγραφη συναίνεση της FIFA να καταβληθούν οι 800.000 ευρώ που δίνει για τα έξοδα διαιτησίας των ομάδων της Super League 2; Ο Φιλιππούσης, στη ΓΣ, απάντησε καταφατικά σε σχετικό ερώτημα του Καραπαπά.

 

Σχόλια