Εγκλωβισμένοι του συστήματος είναι οι διαιτητές – Δεν υπάρχει πρόοδος, μόνο… εργαλεία


Και μη χειρότερα για τους διαιτητές. Υπήρξαν αρκετοί που απογοητεύτηκαν με τις αξιολογήσεις των Μάνταλου, Μπένετ, κάτι που θα αποτυπωθεί και στην πράξη. Καθόλου τυχαίες οι φωνές των ΕΠΣ ότι θα ξεμείνουν από διαιτητές καθώς πολλοί, εξαιτίας όσων βλέπουν, εγκαταλείπουν τρέχοντας τον χώρο!

Βλέπουν ότι δεν ανεβαίνουν οι καλύτεροι αλλά όσοι κάνουν λάθη! Νέες θέσεις στη Super League κατέβαλαν ο 38χρονος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) και ο 37χρονος Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) οι οποίοι προκάλεσαν σε αγώνες τους και αντί να πάνε σπίτι του ανέβηκαν για τρίτη φορά στη μεγάλη κατηγορία! Ανέβηκε και ο Πουλικίδης (Δράμας) που έκανε το άσπρο μαύρο για να κερδίσει ο Πανσερραϊκός την ΑΕΛ και έπρεπε να διαγραφεί, ενώ από μήνες ήταν γνωστό ότι θα προωθηθούν οι Τσιάρας (Καβάλας) και Ανδριανός (Αχαΐας).

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι η ΚΕΔ άλλαξε εκθέσεις παρατηρητών προς τα πάνω και προς τα κάτω, βάζοντας δικές της βαθμολογίες. Αυτό σημαίνει ότι, εξαιτίας αλλαγής της θέσης κατάταξης, του μ.ο. των βαθμολογιών τους, κάποιοι μπορεί άδικα να έμειναν εκτός πινάκων ενώ έπρεπε να βγουν κάποιοι άλλοι.

Δεν υπολογίζουν τους διαιτητές, δεν τους σέβονται ως προσωπικότητες. Είχαν βγάλει τους πίνακες από το Μάιο, είχαν γίνει φέιγ βολάν, τους ανακοίνωσαν 20 Ιουλίου, ενώ το σεμινάριο της SL γίνεται στις 3 Αυγούστου. Πότε να προγραμματίσουν τις άδειες από τις δουλειές τους; Πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν για τα αγωνιστικά τεστ;

Ενώ το πρωτάθλημα έχει τελειώσει από τις αρχές Ιουνίου οι διαιτητές της SL 2 είναι απλήρωτοι από τη 18η αγωνιστική, ενώ από την αρχή της σεζόν τους οφείλονται τα οδοιπορικά! Η ΕΠΟ εξασφάλισε 800.000 ευρώ από τη FIFA για την… επαγγελματικοποίηση της διαιτησίας. «Ερχονται», λένε από το Πάρκο Γουδή. Αν δεν έρθουν θα κλάψει κόσμος! Που είναι ο σεβασμός στους διαιτητές, όταν η ΕΠΟ και η ΚΕΔ άφηναν τις ομάδες να τους «φεσώνουν»;

Ο πίνακας της Γ’ Εθνικής αποτελείται από 156 ρέφερι. Πότε θα σφυρίξουν όλοι αυτοί; Εβαλαν τόσους πολλούς για να μη φωνάζουν οι ενώσεις!   

 

Σχόλια