Στάχτη στα μάτια από τον Μπαλτάκο για τον ρόλο του Μάνταλου


Σε λογική «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω» μπήκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την περασμένη Πέμπτη. Ενώ στη σύσκεψη της 27ης Μαρτίου ο Μπένετ αποκάλυψε ότι ο Μάνταλος είναι αντιπρόεδρος της ΚΕΔ, άρα έχει λόγο σε όλα. Ενώ τόσο καιρό ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ότι εμπλέκεται στους ορισμούς, ο Μπαλτάκος προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δεν εμπλέκεται, ακόμη θυμήθηκε και ότι είναι… αναπληρωτής πρόεδρος και όχι αντιπρόεδρος!

Οσον αφορά στη θέση του Μάνταλου να αναφέρουμε ότι στην έκθεση πεπραγμένων της ΕΠΟ αναφέρεται ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, όμως στο οργανόγραμμα της ΚΕΔ δεν υπάρχει τέτοια θέση. Για αυτό και ο Μπαλτάκος τον αναβάθμισε σε αναπληρωτή πρόεδρο! «Η ΚΕΔ θα αποτελείται από έναν (01) πρόεδρο, έναν (01) αναπληρωτή πρόεδρο και τουλάχιστον τρία (03) μέλη», αναφέρει ο κανονισμός διαιτησίας.

Οσον αφορά στο ότι «ο Μάνταλος δεν εμπλέκεται στους ορισμούς» μπορεί με το θέμα να ασχολήθηκε η UEFA. Πέρσι (26/7/22) ο Μπαλτάκος δήλωνε ότι «ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2», ενώ στις 15 Ιουλίου 2020 είχε πει: «Η ΚΕΔ θα ενοποιηθεί. Του ζήτησα (σ.σ. από τον Μπένετ) να μειώσει τον αριθμό των ξένων διαιτητών, ειδικά σε αγώνες ομάδων μεσαίας δυναμικότητας. Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά δεν μπορεί να γίνει σε δέκα ημέρες, ούτε με υπουργικές αποφάσεις. Το πρωτάθλημα της Super League αρχίζει σε περίπου ένα μήνα».

Ουσιαστικά επιβεβαίωνε όσα είχε δηλώσει στις 11 Ιουλίου 2022: «Θα πω ότι θα υπάρξει μια καινούργια ΚΕΔ. Μέχρι 15 Ιουλίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου αρχιδιαιτητή και μέχρι 20 τα ονόματα της ΚΕΔ, που θα είναι μία, δε θα είναι δύο, όπως πέρυσι. Μπορεί και να είναι 7μελης η νέα ΚΕΔ. Θα έχει Ελληνες».

 

 

 

Σχόλια