Τι αναφέρει ο νόμος που… οδηγεί την ΕΔ/ΟΔΠΕ σε δικαστική σύγκρουση με την ΕΠΟ


Εξαλλοι είναι στην Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ με τους νέους πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, οι οποίοι ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη (20/7). Για αυτό και το ΔΣ του Σαββάτου (23/7) αποφάσισε να αιτηθεί ραντεβού με την ΕΠΟ και να ζητήσει την ανάκλησή τους επειδή δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και παράλληλα, όπως προβλέπεται, να αναλάβει τις σχολές και τα σεμινάρια διαιτησίας, δηλαδή ό,τι προβλέπει ο νόμος. Εάν η ΕΠΟ δεν ανακαλέσει τους πίνακες τότε η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να ακυρωθούν οι πίνακες, τα σεμινάρια και οι σχολές.

Η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ επικαλείται το άρθρο 67 Ν.3057/2002, ΦΕΚ Α 239/10.10.2002, σύμφωνα με το οποίο:

«Οι Ομοσπονδίες διαιτητών αναγνωρίζονται με ειδική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ή άλλου εξουσιοδοτημένου οργάνου της Κεντρικής ή της Περιφερειακής Διοίκησης, ύστερα από γνώμη της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας, και έχουν ως έργο κυρίως: α) τη λειτουργία των σχολών διαιτητών και τον ορισμό καθηγητών διαιτησίας στις σχολές αυτές, β) την υποβολή πινάκων των εν ενεργεία διαιτητών για τους αγώνες των εθνικών κατηγοριών ή των μη εν ενεργεία διαιτητών στην οικεία αθλητική ομοσπονδία, γ) την ονομασία καθηγητών διαιτησίας και δ) τη διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων των διαιτητών εθνικών κατηγοριών. Αν δεν υφίσταται ομοσπονδία ή σύνδεσμος διαιτητών, οι αρμοδιότητές της ασκούνται από την οικεία αθλητική Ομοσπονδία».

Μετά το ΔΣ ακολούθησε ΓΣ της ΕΔ/ΟΔΠΕ, όπου έδωσαν το παρών 23 εκπρόσωποι συνδέσμων διαιτητών και ομόφωνα ψήφισαν τροποποίηση του καταστατικού για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι οι εν ενεργεία διαιτητές και παράλληλα να ενταχθούν στους συνδέσμους. Είναι το βήμα, όπως ζήτησε το Πρωτοδικείο, για να γίνει η ΕΔ/ΟΔΠΕ μέλος της ΕΠΟ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Μόνο που η ΕΠΟ δεν είναι πρόθυμη να αναγνωρίσει την ΕΔ/ΟΔΠΕ…

 

 

 

Σχόλια