Πίνακες διαιτητών: Το βαρέλι δεν έχει πάτο, σκοτάδι αντί για διαφάνεια και επιλογές για... σφαγές


Εκεί που με τη διαιτησία, με τους απίθανους Μπένετ και Μάνταλο στο τιμόνι της, νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Το κοντέρ της πρόκλησης έχει σπάσει, το ίδιο ισχύει και για το κοντέρ των σκανδάλων (μέσω των επιλογών τους), όμως αυτοί συνεχίζουν. Οι προχθεσινοί πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Super League είναι μήνυμα ότι ετοιμάζουν νέα …χειρουργεία. Ανέβηκαν οι Βάτσιος, Κατσικογιάννης, Πουλικίδης, Ανδριανός και Τσιάρας.

Ανέβηκε ο 37χρονος Αρης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), ο διαιτητής που ανάγκασε τον Ολυμπιακό Β’ να αποχωρήσει από το παιχνίδι της Super League 2 με την Κηφισιά, καθώς έβγαλε ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα στον Κωστή στο 22’ για ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Ταλάλ που δεν ήταν καν κίτρινη. Είναι η τρίτη φορά (2015-2018 και 2019-21) που ανεβαίνει στη Super League! Από την πρώτη θητεία του έμεινε αξέχαστο το πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ σε αγώνα της με τη Λαμία, στο Περιστέρι, στις 17/09/17, μια φάση (80’) που δεν ήταν φάουλ!

Μια από τα ίδια και με τον 38χρονο Αλέξανδρο Κατσικογιάννη (Ηπείρου) που επίσης αξιολογείται για τρίτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, η πρώτη το διάστημα 2016-18 και η δεύτερη τη σεζόν 2019-20. Είναι ο ρέφερι που είχε προκαλέσει στις 22 Απριλίου 2018, στο ματς Απόλλων-Ολυμπιακός 1-0. Τέτοια «σφαγή» δεν ξανάγινε καθώς σε αυτό το ματς δεν έδωσε τέσσερα πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Κι όμως αυτός ο ρέφερι δεν πήγε σπίτι του. Μάλιστα, είχε σπρώξει και τον Μαρίν που διαμαρτύρονταν!

Πρόκληση και η άνοδος του Κώστα Πουλικίδη (Δράμας). Ο διαιτητής που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο για τη «σφαγή» στον αγώνα της SL 2 Πανσερραϊκός-ΑΕΛ 2-1, όπου αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης είχε κάνει τρομερές καταγγελίες

Κακές διαιτησίες είχε και ο Κώστας Ανδριανός (Αχαΐας). Όμως, το εκπληκτικό με αυτόν είναι ότι είχε βγει από τον περασμένο Μάιο ότι ανεβαίνει. Είναι η επιβεβαίωση ότι οι πίνακες έχουν στελεχωθεί εδώ και καιρό, άσχετα αν δημοσιοποιήθηκαν προχθές!

Ανέβηκε και ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας). Καθόλου τυχαίο ότι είναι στην ίδια ΕΠΣ με τον Μάνταλο. Αυτός τον ανέβασε στη Super League 2, αυτός στη μεγάλη κατηγορία. Κατά τα άλλα δεν ασχολείται με την διαιτησία της SL 1!

Εκτός πινάκων έμειναν τρεις διαιτητές και συγκεκριμένα οι Αγγελάκης (Μακεδονίας), Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Καραντώνης (Ημαθίας). Θυμίζουμε ότι υπήρξαν καταγγελίες ότι η ΚΕΔ άλλαξε το μ.ο. των βαθμολογιών με δικές της βαθμολογίες, καταργώντας κάποιες εκθέσεις παρατηρητών!

Όπως αναμενόταν, δυο ανέβασε το μπλοκ του βορρά, δυο το μπλοκ του νότου και έναν ο Μάνταλος! Το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι προάγονται όσοι ρέφερι προκαλούν; Ντροπή και μόνο ντροπή.

 

 

Σχόλια