Η ΕΠΟ των φαντασμάτων και οι τακτικές σκότους


Η Ολιστική Μελέτη έγινε από τις FIFA, UEFA επειδή διαπίστωσαν ότι η ΕΠΟ παραμένει εγκλωβισμένη σε τακτικές… σκότους και έντονου παρασκηνίου, για αυτό οι αλλαγές που επέβαλε η Ολιστική Μελέτη έχουν στόχο να αλλάξουν τη δομή της ακατάλληλης και ανίκανης ομοσπονδίας. Οι Μελισσανίδης, Σαββίδης διαφήμιζαν ότι θα έκαναν… εξυγίανση, όμως έριξαν την ομοσπονδία στις… δαγκάνες του μπλοκ του νότου που στηρίζεται από την ΑΕΚ και του μπλοκ του βορρά που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ.

Η ΕΠΟ δεν θέλει αλλαγές, για αυτό και έθαψε την Ολιστική Μελέτη. Δεν υπολογίζει την κυβέρνηση αλλά και τις FIFA, UEFA που κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να την ανέχονται, επειδή αυτό είναι εναντίον του υγιούς ποδοσφαίρου.

Στο Πάρκο Γουδή τρέμουν στην ιδέα να υλοποιηθεί η επαγγελματική διαιτησία, όπως επίσης και σε πιθανή αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Ενώ η Ολιστική Μελέτη ζητεί διεύρυνση του εκλογικού σώματος, στην ΕΠΟ σαμποτάρουν την προοπτική να ψηφίζουν τα σωματεία, αντί για τους προέδρους των ΕΠΣ.

Σχετικά με την επαγγελματική διαιτησία, ο Μπαλτάκος είπε, στον Οικονόμου, ότι δεν είναι αντίθετος, όμως δεν προλαβαίνουν να την κάνουν φέτος! Μόνο που αυτό το λέει εδώ και έναν χρόνο!  Η ΕΠΟ δεν θέλει την επαγγελματική διαιτησία επειδή δεν μπορεί να την υλοποιήσει και επειδή το αγγλικό μοντέλο δεν προβλέπει να είναι υπό την αιγίδα της, αλλά η επαγγελματική διαιτησία για να γίνει πρέπει να δημιουργηθεί εταιρία και η Super League τα έχει όλα έτοιμα! Απομένει μόνο η υπουργική απόφαση.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την επαγγελματική διαιτησία. Αυτό μόνο η Super League μπορεί να το κάνει, με τα έσοδα των ΠΑΕ. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να συμμετάσχει καθώς από μόνη της αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ούτε οι ΠΑΕ είναι διατεθειμένες να χρηματοδοτήσουν την επαγγελματική διαιτησία και η ΕΠΟ να έχει το τιμόνι της, να ψηφίζουν για αρχιδιαιτητή τον Κλάτενμπεργκ και ο Μπαλτάκος να βάζει τον Μπένετ. Θα έχουμε επαγγελματική διαιτησία και θα έχουν λόγο οι ΕΠΣ για το ποιοι ρέφερι θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια; Εδώ, γελάει ο κόσμος!

Η επαγγελματική διαιτησία είναι ευκαιρία για κάθαρση. Να φύγουν οι διαιτητές που προκάλεσαν, διεθνείς και μη.

Ακόμη, δεν είναι δυνατόν για τη διοίκηση της ΕΠΟ να αποφασίζει ένα «κλειστό» κλαμπ προέδρων ΕΠΣ. Τόσες καταγγελίες έχουν γίνει για εκλογές ΕΠΣ. Δεν υπάρχει λόγος να μην ψηφίζουν τα σωματεία, ειδικά τώρα που λόγω του μητρώου της ΓΓΑ δεν υπάρχουν σωματεία-φαντάσματα.  

Σχόλια