Για τα…μπάζα οι πίνακες διαιτητών


Την Πέμπτη (20/7) ανακοινώθηκαν οι πίνακες των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών της Super League, της Super League 2 και της Γ’ Εθνικής. Τους είχαν βγάλει εδώ και πολύ καιρό και είναι πρόκληση που τους κρατούσαν μυστικούς, ενώ ονόματα διαιτητών που ανέβηκαν (π.χ. Ανδριανός της ΕΠΣ Αχαϊας) έχουν γίνει… φέιγ βολάν.

Πάντως, πέρα από όσα προβλέπει ο νόμος για συμμετοχή της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ στη διαδικασία αξιολόγησης και από την πλευρά της θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ειδικά αυτοί της Super League είναι άκυροι και υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Κατ’ αρχήν η διοργανώτρια περιμένει την επαγγελματική διαιτησία, άρα θα ισχύσει πίνακας δέκα επαγγελματιών διαιτητών οι οποίοι θα επιλέξουν από τρεις βοηθούς, όπως επίσης και συνεργάτες τους για VAR και AVAR.

Ενας ακόμη λόγος είναι ότι οι Ελληνες της ΚΕΔ είχαν προσωρινό συμβόλαιο άρα είναι... αιχμάλωτοι, περίμεναν να τους… τεστάρουν με τους πίνακες. Για αυτό και τα συμβόλαιά τους ανανεώθηκαν μετά την… εξέταση των πινάκων! Δεν ανανεώθηκαν νωρίτερα για έναν χρόνο και ήταν... αιχμάλωτοι.

Σχόλια