Ανατριχίλα προκαλούν οι καταγγελίες για τους πίνακες διαιτητών - «Κρύβονται» Μπένετ και Μάνταλος – Βαριές εκφράσεις από τις ΕΠΣ


Οι πίνακες των διαιτητών προκάλεσαν σάλο ακόμη και στους ίδιους. Όπως φαίνεται ξεκίνησε σκληρό ροκ άνευ προηγουμένου. Ειδικότερα, τα λένε και μόνοι τους, καθώς από Ενώσεις που τους στηρίζουν βγήκαν ανακοινώσεις με «βροχή» από σοβαρές καταγγελίες για «παρεμβάσεις», διαιτητές-«εργαλεία», «έμμεσο εκβιασμό», «κέντρα εξουσίας». Αν μη τι άλλο πρόκειται για πολύ σοβαρές καταγγελίες που η ΚΕΔ δεν απαντά. Δεν είναι συνηθισμένες διαμαρτυρίες αλλά… βόμβες. Πρόκειται για καταγγελίες που προκαλούν «ανατριχίλα» καθώς δείχνουν ότι δεν υπάρχει ισονομία.

Συμπέρασμα: Όλα αυτά δείχνουν ότι οι πίνακες έχουν πολλά θέματα. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι με αυτούς τους διαιτητές δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα. Αλλωστε, αποδείχθηκε και στο προηγούμενο, όπου υπήρχαν φωνές ότι δεν θα τελείωνε. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θορυβήθηκε και πήρε τηλέφωνο στον Τσέφεριν για να έρθουν ελίτ διαιτητές. Γιατί δεν απαντούν οι Μπένετ και Μάνταλος;

Η… βροχή των αντιδράσεων

Μέχρι και η ΕΠΣ Μακεδονίας, μια ένωση που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, βγήκε στην κόντρα για τους πίνακες των διαιτητών. Πιο συγκεκριμένα έβγαλε ανακοίνωση για δεύτερες ευκαιρίες «σε επικίνδυνους διαιτητές» και για «εργαλεία» για επικίνδυνες αποστολές. Επίσης, άφησε αιχμές για παρεμβάσεις.

-«Τώρα όμως τι θα τους πούμε (σ.σ. στους διαιτητές της ΕΠΣ) και τι θα απαντήσουμε στις εύλογες ερωτήσεις τους μετά τις αξιολογήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας» είναι το ερώτημα που έθεσε η ΕΠΣ Καρδίτσας, δίνοντας και την απάντηση: «Θα τους πούμε ότι για να μπορέσουν να ανεβούν κατηγορία πρέπει να έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας».

-«Ο Καπετάνιος & οι “μούτσοι” που κυβερνάνε το καράβι της Ελληνικής Διαιτησίας το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια & στην βύθιση του, σαν άλλον Τιτανικό αγνοώντας το “παγόβουνο” μπροστά τους», προβλέπει η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ χρησιμοποίησε κι άλλα σκληρά λόγια: «Κύριοι της ΚΕΔ ποτέ δεν θα ενδώσουμε στον έμμεσο εκβιασμό σας μετατρέποντας τους Διαιτητές μας σε εργαλειοθήκη».

-Φουλ επίθεση και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκο Τζώρτζογλου, με αφορμή τους πίνακες διαιτητών: «Τουρίστας ο Μπένετ, “σκιώδης αρχιδιαιτητής” ο Μάνταλος που λύνει και δένει» - «Κόστος 400.000 το χρόνο ο ένας και 100.000 ο άλλος».

-Ανακοίνωση έβγαλε και η ΕΠΣ Πειραιά, με αναφορά σε «θέατρο σκιών», ενώ επίσης προχωρούσε σε σημαντική καταγγελία: «Η ΚΕΔ καθυποβάλλεται από «συγκεκριμένους τύπους » με την ανοχή του πρόεδρου της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκου γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι γίνονται με την καθοδήγηση του».

-Φωνές και από την ΕΠΣ Μεσσηνίας. «Κύριοι της ΚΕΔ την Πέμπτη 20/07/2023 επιβεβαιώσατε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα με την ανικανότητα σας στο να βγάλετε πίνακες διαιτητών . Είδαμε πίνακες με μοναδικό κριτήριο την ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ και της δικές σας ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και όχι με αξιολόγηση», σημείωνε στην ανακοίνωσή της.

 

Σχόλια