Ετοιμάζουν νέα σκάνδαλα για να σφίξουν κι άλλο τα… δεσμά στη διαιτησία

 

Χωρίς τη διαιτησία η ΕΠΟ θα ήταν το απόλυτο τίποτα. Χωρίς την ΕΠΟ η διαιτησία θα ήταν ανεξάρτητη, κάτι που δεν ισχύει τώρα καθώς η ομοσπονδία είναι «αιχμάλωτη» του μπλοκ του νότου που στηρίζεται από την ΑΕΚ και του μπλοκ του βορρά που έχει… άρωμα ΠΑΟΚ, συνεπώς τίθεται και θέμα έλλειψης ανεξαρτησίας της διαιτησίας. Αυτά θα πρέπει να τα βλέπουν τόσο η FIFA και η UEFA όσο και η Κυβέρνηση.

Ενόψει του νέου πρωταθλήματος, αν δεν γίνει η επαγγελματική διαιτησία, ετοιμάζουν νέα σκάνδαλα. Θυμάστε που πέρσι τέτοια εποχή γράφαμε ότι θέλουν να βάλουν Ελληνες ρέφερι στα ντέρμπι; Γίνεται αντιληπτό ότι τα κατάφεραν, όμως έχουν κι άλλα σχέδια και τόσο η FIFA και η UEFA όσο και η Κυβέρνηση οφείλουν να τους σταματήσουν επειδή αυτά συμβάλουν στην καχυποψία, άρα ανεβάζουν και το δείκτη της τοξικότητας. Και μη χειρότερα, δηλαδή.

Τα σχέδια με «σφραγίδα» ΕΠΟ είναι το εξής: 1) Περιορισμός των ξένων ρέφερι, 2) Ανατροπή και νέα διοίκηση στην Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ, 3) Μέχρι και παραίτηση Μπένετ για να αναλάβει ο Μάνταλος.

Ο περιορισμός των ξένων ρέφερι έχει να κάνει με την… καραμέλα ότι οι ξένοι δεν έρχονται και ότι τάχα δεν τους αφήνει η UEFA. Ετσι, με εξαίρεση τα παιχνίδια ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στα υπόλοιπα θα βάζουν Ελληνες στο χορτάρι και ξένους στο VAR. Εννοείται ότι τους ξένους θα τους επιλέγουν από το κάτω ράφι για να έρχονται και με φιλοσοφία… εξυγίανσης. Όμως, τι νόημα έχει να υπάρχει ο Μπένετ, ένας ξένος αρχιδιαιτητής που δεν έχει τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις για να βρει καλούς ξένους ρέφερι;

Ηθελαν να διαγράψουν από το καταστατικό της ΕΠΟ την προοπτική της ένταξης της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ ως μέλους της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Όμως, δεν τους άφησε η UEFA. Πλέον, προσπαθούν να περάσουν, κόντρα στο νόμο, οι εν ενεργεία διαιτητές να ψηφίζουν απευθείας στην ΕΔ/ΟΔΠΕ και όχι στους συνδέσμους όπως είναι το σωστό. Ετσι θα καταφέρουν να αλώσουν την ΕΔ/ΟΔΠΕ, ανατρέποντας την τωρινή και βγάζοντας νέα διοίκηση. Ως γνωστόν οι εν ενεργεία διαιτητές είναι εξαρτημένοι από τους προέδρους των ΕΠΣ, επειδή χάρη σε αυτούς βρίσκονται στους πίνακες.

Στην πορεία του πρωταθλήματος θα παραιτηθεί ο Μπένετ. Ηθελε να το κάνει και στο προηγούμενο αλλά τον συγκράτησαν επειδή ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να βρουν άλλον παράγοντα της διαιτησίας τόσο …αγαπητό στην «εξυγίανση». Τώρα, θέλουν να τον βγάλουν εκτός Ιανουάριο ή Φεβρουάριο για να αναλάβει (και τυπικά) ο Μάνταλος, με προοπτική να τον κρατήσουν και μετά το καλοκαίρι.




 

 

Σχόλια