Παραμένει το θέμα με την πρόκληση της αποζημίωσης των 192.000 ευρώ του Μπαλτάκου


Είναι μεγάλο το θέμα που έχει σχέση με τις… προεκτάσεις της απόφασης της ΓΣ της ΕΠΟ για αποζημίωση ύψους 192.000 ευρώ για τα δυο έτη (8.000 το μήνα) της θητείας του Μπαλτάκου στην ομοσπονδία. Υπάρχει παραβίαση του καταστατικού της ομοσπονδίας και εδώ τίθεται το ερώτημα τι γνώμη έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ που είναι αρμόδια για την τήρησή του.

Εκτός από πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Μπαλτάκος, στις 30 Ιουνίου που πάρθηκε η απόφαση, ήταν και πρόεδρος της ΓΣ. Αυτό σημαίνει ότι οδήγησε την Συνέλευση σε ατόπημα, με δεδομένο ότι η απόφαση αυτή δεν στέκει καταστατικά και νομικά. Θέμα αποζημίωσης του Μπαλτάκου δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη ούτε μπορούσε να περάσει μέσω της απόφασης για καταβολή αποζημίωσης στα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, επειδή αποσύρθηκε, ενώ με βάση το νόμο δεν προβλέπεται αμοιβή για τους προέδρους των ομοσπονδιών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα καθώς με εξώδικο που έστειλε την Δευτέρα 10 Ιουλίου στα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, το οποίο υπέγραφε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης, έθετε προ των ευθυνών τους τον Μπαλτάκο και τους συμβούλους, χτυπώντας το «καμπανάκι» για κίνδυνο διάπραξης απιστίας σε βάρος της ΕΠΟ, αν η ΕΕ της ΕΠΟ επικύρωνε την απόφαση της ΓΣ, όμως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν τόλμησε να το φέρει ως θέμα στην τελευταία (20/7) συνεδρίασή της. Ακόμη, στο εξώδικο του Ολυμπιακού γινόταν ξεκάθαρη αναφορά σε «απολύτως παράνομη και άκυρη» απόφαση. 

«Η απόφαση πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας και σύννομης λήψεως αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης», υπογράμμιζε η επί τιμή Αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, Διονυσία Μπιτζούνη, στο υπόμνημά της προς τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, στις 14 Ιουλίου. Παράλληλα, τόνιζε ότι υπάρχει κίνδυνος δικαστικής προσβολής του κύρους της απόφασης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος δεν απάντησε στα παραπάνω. Αν και όλα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν πήρε θέση, ίσως για να μη δώσει έκταση στο θέμα. Αξιο αναφοράς ότι η Μπιτζούνη θύμισε στον Μπαλτάκο όσα είχε πει στη ΓΣ, στις 2/11/22: «Τι λέει ο νόμος; Ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, άρα και ο Πρόεδρος, επιτρέπεται και τονίζω το ρήμα επιτρέπεται, να λαμβάνουν αποζημίωση όταν μετακινούνται εκτός έδρας, για τα οδοιπορικά, την κίνηση, τη διαμονή και τη σίτιση. Αυτά λέει ο νόμος. Αυτή λοιπόν θέλω να είναι η αποζημίωσή μου».

Σχόλια