Ο πόλεμος διαρκείας του Μαρινάκη με μάρτυρες την Κυβέρνηση και την UEFA για τη σήψη


Xείμαρρος εναντίον του συστήματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, μόνος εναντίον όλων, ξέρει και πολεμά το παρασκήνιο αλλά και το προσκήνιο (ΕΠΟ και ΚΕΔ των Μπένετ, Μάνταλου), με στόχο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος που είναι και ο λόγος της ανάληψης της προεδρίας της Super League.

Το γεγονός ότι ο ίδιος, στην παρουσίαση των Κορδόν, Μαρτίνεθ, επέλεξε να μιλήσει για τη… μπόχα του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνει ότι βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει και ο κόσμος είναι στο πλευρό του ηγέτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς δικαιώνεται σε όλα και είναι μονόδρομος η εξεύρεση λύσεων. Κρατείστε, επίσης, ότι επικαλέστηκε τόσο την UEFA όσο και την Κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι δυο πλευρές γνωρίζουν πολύ κακά τι γίνεται.

Ο Μαρινάκης επικαλέστηκε και τις δυο (UEFA, Κυβέρνηση) για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας και ειδικά την Κυβέρνηση για την Ολιστική Μελέτη, τονίζοντας πως «πιστεύω πως σύντομα με την Κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί και να κάνουμε επιτέλους δυο βήματα μπροστά».

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μαρινάκης παρουσιάστηκε και ενωτικός τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνεννοηθούν για θέματα που απασχολούν τη Super League.

Ιδού οι ατάκες-φωτιά του ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για το παρασκήνιο και για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: 

-«Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο δεν βλέπω μόνο εγώ, το βλέπει όλος ο κόσμος. Και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πριν από μερικά χρόνια και για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA, κ. Τσέφεριν, μία δεσμευτική οδηγία. Αυτό είναι η ολιστική μελέτη στην ΕΠΟ. Επί της ουσίας δεν έχει εφαρμοστεί».

-«Η ολιστική μελέτη προβλέπει ξεκάθαρα την ενασχόληση ξένων αρχιδιαιτητών κι εδώ έχουμε στην ουσία αρχιδιαιτητή τον κ. Μάνταλο».

-«Η ολιστική μελέτη προβλέπει ταυτόχρονα τη δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εμείς, από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτό πάλι δεν έχει εφαρμοστεί γιατί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την πλειοψηφία την έχει ΕΠΟ. Αρα κοροϊδεύουμε τον κόσμο, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας».

-«Οσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία, είναι νόμος τους κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί. Με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA έχει εφαρμοστεί στη Μεγάλη Βρετανία με τεράστια επιτυχία. Το ίδιο και στην Πορτογαλία. Εδώ λοιπόν για άλλη μία φορά για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν εφαρμόζεται».

-«Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες αν θέλει να προχωρήσουμε μπροστά. Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι για τα κακώς δρώμενα της ΕΠΟ, ούτε για τη διαιτησία».

-«Αν όλη τη χρονιά η διαιτησία ήταν 50-50, θα παίρναμε το πρωτάθλημα».

-«Έχουμε ετοιμάσει επίσης ένα βίντεο στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος μας και εγκλήματα που έγιναν υπέρ άλλων ομάδων».

-«Η ΕΠΟ να ασχολείται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο του μπορεί να βρει το δρόμο του. Στη Super League μπορούμε να συνεννοηθούμε».

-«Όλο αυτό το ξεφτιλίκι της ΕΠΟ έχει να κάνει μόνο με τη διαιτησία, γιατί στην ουσία δεν την χρειαζόμαστε την ΕΠΟ για οτιδήποτε άλλο. Και επίσης παρασκηνιακά με τις πειθαρχικές επιτροπές, με την αδειοδότηση την οποία εκμεταλλεύονται με το να δίνουν άδεια σε φίλους και όχι στους εχθρούς. Είναι κακώς κείμενα τα οποία πρέπει να σταματήσουν».

-«Πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που μπήκε στην ολιστική μελέτη, να αποφασίζει για την τύχη του. Θεωρώ ότι συμφέρον όλων των ιδιοκτητών που ασχολούμαστε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και πιστεύω πως σύντομα με την Κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί και να κάνουμε επιτέλους δυο βήματα μπροστά». 

 

 

Σχόλια