Ξεκίνησαν από τώρα τα… αφηγήματα για να ανοίξουν το δρόμο στα «χειρουργεία»


Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση με την ΕΠΟ του Μπαλτάκου και την ΚΕΔ των Μπένετ, Μάνταλου. Ενώ οι ομάδες θέλουν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, από την ομοσπονδία και το κορυφαίο όργανο της διαιτησίας προσπαθούν να βάλουν… φρένο σε μια τέτοια προοπτική. Ο λόγος που ξεκίνησαν από τώρα έχει να κάνει με το ότι αντιλήφθηκαν ότι η ΟΥΕΦΑ δεν έχει αντίρρηση να έρχονται για τα δύσκολα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, άλλωστε για αυτό υπήρξε και η αυστηρή σύσταση να διατηρηθεί ο κανονισμός που κρατά ανοιχτό τον δρόμο της έλευσης αλλοδαπών ρέφερι στα ντέρμπι ή στα παιχνίδια που κρίνονται στόχοι.

Παρόλα αυτά οι Μπαλτάκος και Μπένετ κάνουν τα δικά τους. Αν δεν περάσει η επαγγελματική διαιτησία (όμως με αυτά που κάνουν επιβάλλεται η κυβέρνηση να συμβάλει στην υλοποίησή της), έχουν πλάνο να ορίζουν έναν ξένο (στο χορτάρι ή στο VAR) ή να φέρνουν χαμηλού επιπέδου αλλοδαπούς ρέφερι μέσω αστείου προγράμματος (δήθεν) ανταλλαγής διαιτητών.

Ξέρουν πολύ καλά ότι μέσω της ανταλλαγής χαμηλώνει το επίπεδο. Επίσης, από τα δημοφιλή πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία) αν ακούσουν για ανταλλαγή θα πέσουν κάτω από τα γέλια! Δηλαδή, θα στείλει η Ισπανία τον Μανθάνο, η Ιταλία τον Ορσάτο, η Αγγλία τον Τέιλορ και τον Ολιβερ ή η Ολλανδία τον Μακέλι και θα πάει εκεί ο Σιδηρόπουλος ή ο Διαμαντόπουλος; Και μόνο η σκέψη προκαλεί γέλια…

Ο Μπαλτάκος αγνοεί ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών έχει να κάνει με νέους και εξελίξιμους ρέφερι και όχι για να σφυρίζουν ντέρμπι. Αν και αυτή τη… καραμέλα σκόπιμα την ξεκίνησαν. Σχεδιάζουν να ρίξουν κι άλλο το επίπεδο των ξένων διαιτητών και παράλληλα θα κόψουν τον δρόμο για την έλευση των ελίτ, επειδή ένας διαιτητής της κορυφαίας κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ, ακόμη και της πρώτης, δεν μπορεί να μπει σε πρόγραμμα ανταλλαγής.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής, ο Μπένετ που δεν μπορεί να βρει ρέφερι του εξωτερικού από το πάνω ράφι. Κι όμως, τον κρατάνε στη θέση του.

Προς επιβεβαίωση του σκοτεινού σχεδίου τους ο Μπαλτάκος δήλωσε (24/6) σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης: «Το δεδομένο είναι πως δεν μπορεί να επαναληφθεί το περσινό που είχαμε 2-3 ξένους διαιτητές σε κάθε αγωνιστική, μπορεί να γίνουν ανταλλαγές διαιτητών με τις άλλες ομοσπονδίες. Μπορεί να είναι Ελληνας ο διαιτητής και ξένος ο VAR ή το αντίστροφο, αυτό το ξέρει ο κύριος Μπένετ».

Σχόλια