Ο Μάνταλος πιέζει τον Μπένετ για να πιέσει τον Μπαλτάκο!


-Ο Αγγλος όχι μόνο θα κάνει θετική εισήγηση αλλά θα παραστεί και στη συνεδρίαση για να αποφύγει… απρόοπτα.

 

Στο… κόκκινο βρίσκεται το άγχος των Ελλήνων της ΚΕΔ (Μάνταλος, Σπυρόπουλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου). Τα συμβόλαιά τους λήγουν και η παραμονή τους κρέμεται από μια κλωστή. Η απόδειξη ότι φοβούνται τα απρόοπτα είναι ότι διατυμπανίζουν τα περί θετικής εισήγησης του Μπένετ, ο οποίος για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις θα παραστεί στην επόμενη ΕΕ της ΕΠΟ και είναι άλλη μια ένδειξη του φόβου τους.

Από την ΚΕΔ ελπίζουν ότι το θέμα θα μπει άμεσα στο τραπέζι, επειδή το παλεύουν από τον περασμένο Ιανουάριο. Είχε προηγηθεί η απόρριψη της εισήγησης του Μπένετ για να αυξηθούν οι αμοιβές τους, μετά τη σφοδρή αντίδραση Μαρινάκη (με την προτροπή αν δεν τους αρέσει να παραιτηθούν). Επίσης, εδώ και μήνες ο πρόεδρος της ΚΕΔ προσπαθεί, χωρίς επιτυχία, να βάλει στη ημερήσια διάταξη της ΕΕ της ΕΠΟ την υπόθεση της πρόωρης ανανέωσης (ήθελαν να γίνει πρόωρα!) των συμβάσεων τους. Είχαν την ελπίδα ότι αυτό θα συζητηθεί στην προηγούμενη (15/6) συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, όμως διαψεύστηκαν, άρα δεν είναι σίγουροι ούτε για την επόμενη (την Πέμπτη 29/6).

Για τους Μάνταλο, Σπυρόπουλο, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου ο Μπαλτάκος είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά υπάρχουν καταγγελίες περί του αντιθέτου. Αυτό επιβεβαίωσε μέχρι και η παρουσία του Μάνταλου στη συνάντηση του Μπένετ με τους ιδιοκτήτες των έξι ομάδων που πήραν μέρος στα πλέι οφ.

Με δεδομένο ότι η UEFA δεν θέλει εμπλοκή Ελλήνων παραγόντων στην επαγγελματική διαιτησία μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να παρέμβει. Να μην ξεχνάμε ότι η διαιτησία είναι υπό επιτροπεία. Μια άλλη παράμετρος έχει να κάνει με την επαγγελματική διαιτησία και στην περίπτωση αυτοί οι τέσσερις θα είναι «υπεράριθμοι». Να μην ξεχνάμε και τους άλλους δυο ξένους (Καπέλα, Στάκχιλκ) της ΚΕΔ.

«Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα: Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2», είχε δηλώσει, εγγράφως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος στις 27 Ιουλίου 2022, όταν ανακοίνωση τον Μπένετ, με τον Πορτογάλο Καπέλα και τον Αυστριακό Στάκχιλκ.

 

 

Σχόλια