Η… συνταγή των Μπένετ, Μάνταλου ήταν η γνωστή – Θέλουν Ελληνες στα ντέρμπι αλλά δεν δούλεψαν για αυτό – Εβαζαν τους ίδιους και τους ίδιους


Σωτηρία δεν υπάρχει για τη διαιτησία. Μπορεί ο Μπένετ να ονειρεύεται ότι την επόμενη σεζόν θα σφυρίζουν Ελληνες, τουλάχιστον στα μισά ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, όμως δεν φρόντισε να βγάλει νέους διαιτητές. Δεν έχει δικαιολογία καθώς ήταν για δεύτερη σεζόν στην ΚΕΔ, ενώ η τελευταία ήταν η πρώτη του ως επικεφαλής.

Ο Μπένετ θέλει να σφυρίζουν τα ντέρμπι οι διαιτητές που προκάλεσαν, οι γνωστοί της «εξυγίανσης». Είναι η διαιτητές που τα πολλά λάθη τους είχαν σαν αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι ρέφερι για τα ντέρμπι και παράλληλα οι ομάδες να ζητούν ρέφερι από το εξωτερικό! Αυτοί είναι οι ρέφερι που σφύριξαν τα περισσότερα παιχνίδια.

Δεν χρειάζεται, καν, να γράψουμε τα ονόματά τους αφού οι φίλαθλοι τους ξέρουν πολύ καλά. Πάντως, οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Φωτιάς (Πέλλας) σφύριξαν τα περισσότερα παιχνίδια (από 15), ο Μανούχος έχει 14, ο Ευαγγέλου (Αθηνών) και ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) από 12 και ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έντεκα. Επίσης, έντεκα αγώνες στο χορτάρι πήρε και ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και ακολουθούν με δέκα οι Βεργέτης (Αρκαδίας) και Τσαγκαράκης (Χανίων) ως εξαίρεση που επιβεβαιώνουν τον κανόνα που πάντως, έκαναν σοβαρά λάθη, πιθανόν να αποτελούσαν «εξυγιαντική πιστοποίηση».

Αντίθετα, δεν έδωσαν να σφυρίξουν παιχνίδια διαιτητές που ανέβηκαν πριν από τρία χρόνια, ούτε στο VAR τους έβαζαν, πιθανόν για να μην κόβουν ορισμούς και χρήματα από τους ρέφερι που καθιερώθηκαν εξαιτίας των «εξυγιαντικών» λαθών τους. Οι Μάνταλος, Μπένετ, δεν έδωσαν ευκαιρίες και στους διαιτητές που ανέβασαν οι ίδιοι! Εδωσαν ευκαιρίες στους Σιδηρόπουλο, Διαμαντόπουλο και είναι οι πρώτοι που πρέπει να φύγουν…

Δεν υπάρχει πρόοδος στη διαιτησία εφόσον σφυρίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι αλλά οπισθοδρόμηση καθώς αυτοί είναι που κάνουν λάθη υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και εναντίον άλλων. Για αυτό ο Μπένετ δεν πρέπει να μείνει. Για αυτό και η επαγγελματική διαιτησία είναι ευκαιρία για νέο ξεκίνημα. 

Σχόλια