Θολά τα κριτήρια των αξιολογήσεων των διαιτητών! – Ντροπή και αίσχος η διάταξη για… εμπιστευτικές πληροφορίες


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι πίνακες των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών είναι έτοιμοι. Όμως, θολό μυστικό, αν προτιμάτε σκοτεινό μυστικό, αποτελούν τα κριτήρια των αξιολογήσεων. Ενώ στη διαιτησία πρέπει να υπάρχει διαφάνεια οι Μπένετ και Μάνταλος δεν ανακοινώνουν τους μέσους όρους των βαθμολογιών των διαιτητών για να δούμε τι έκαναν και οι παρατηρητές (π.χ. οι Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος ήταν από τους χειρότερους). Σα να μην έφτανε αυτό καλύπτονται πίσω από τον κανονισμό καθώς σύμφωνα με το άρθρο 29 οι λόγοι της επιλογής ή μη ενός ρέφερι ή βοηθού «αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες»! Σα να πρόκειται για κρατικά μυστικά.

Ακου «εμπιστευτικές πληροφορίες»! Τι ντροπή!

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα κάνουν για να μη μπορεί κάποιος να τους ζητήσει εξηγήσεις. Επίσης, τα κάνουν για να μην μπορεί κάποιος να τεκμηριώσει ότι αδικήθηκε από τις επιλογές που έκαναν. Ακόμη, με βάση το άρθρο 29 του κανονισμού διαιτησίας διαφαίνεται ότι τα κριτήρια δεν είναι αγωνιστικά, αυτό το «διοικητικοί παράμετροι» είναι μεγάλο… φάλτσο!

«Ο μέσος όρος βαθμολογίας από τους παρατηρητές διαιτησίας δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο», παραδέχονται στον κανονισμό διαιτησίας. Αφού αναφέρεται γιατί δεν ανακοινώνουν τον μέσο όρο.

Αναλυτικά το άρθρο 29 που έχει τον τίτλο «επιλογή, προβιβασμός και υποβιβασμός Αξιωματούχων Αγώνα»: «2. Οι λόγοι επιλογής/μη επιλογής και προβιβασμού/υποβιβασμού αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες, οι οποίες παραμένουν αποκλειστικά εντός της ΚΕΔ/ΕΠΟ και του Τμήματος Διαιτησίας·

3. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι η επίδοση, η προσωπικότητα, η διαθεσιμότητα, η πρόοδος, διοικητικοί παράμετροι, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων και των αγωνιστικών τεστ. Ο μέσος όρος βαθμολογίας από τους παρατηρητές διαιτησίας δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Θα πρέπει να δίδονται ευκαιρίες ταχέος προβιβασμού, ειδικά σε ταλαντούχους αξιωματούχους αγώνα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς κάποιο πρόγραμμα mentoring».

 

Σχόλια