Πατατράκ για την ΕΠΟ η απόφαση για την ΕΔ/ΟΔΠΕ - Κινδυνεύει με έκπτωση η διοίκηση Μπαλτάκου - Στον αέρα η ΓΣ της ΕΠΟ


-Στα σχοινιά η ΕΠΟ με την προσφυγή της ΕΔ/ΟΔΠΕ – Στο χείλος του γκρεμού η ομοσπονδία ποδοσφαίρου

-Η έκπτωση της διοίκησής της… χτυπά την πόρτα, τρέχουν και δεν φτάνουν στο Πάρκο Γουδή. Δεν εφάρμοσαν το νόμο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα.

-Το δικαστήριο που θα εκδικάσει τα ασφαλιστικά μέτρα είναι τριμελές.

-Η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής της ΕΔ/ΟΔΠΕ είναι φυσιολογική εξέλιξη, η νίκη είναι ότι ορίστηκαν για αύριο (29/6) τα ασφαλιστικά μέρα και όχι αργότερα...

-Υπάρχει πιθανότητα μέσω της απόφασης να αναβληθεί η ΓΣ της ΕΠΟ την Παρασκευή 30/6

 

Μπορεί το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε χθες (27/6) η αίτηση προσωρινής διαταγής της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί και την έκπτωση της διοίκησής της επειδή δεν εφαρμόζει το νόμο και δεν τη γράφει ως μέλος της, να απέρριψε το αίτημα, όμως όρισε για αύριο (29/6) τα ασφαλιστικά μέτρα. Ο λόγος που επικαλείται ο δικαστής είναι η σοβαρότητα της υπόθεσης και ότι πρόκειται για κατεπείγουσα διαδικασία.

Ο άμεσος ορισμός της δικασίμου ισοδυναμεί με νίκη της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ, καθώς θα μπορούσε να το αφήσει για αργότερα. Κανείς δεν ξέρει τι απόφαση θα βγει αύριο (29/6). Αν κερδίσει η ΕΔ/ΟΔΠΕ τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ΕΠΟ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο προσδιορισμός των ασφαλιστικών μέτρων για αύριο ρίχνει στα σχοινιά την ΕΠΟ. Με βάση το αίτημα της ΕΔ/ΟΔΠΕ ο Μπαλτάκος και η διοίκηση της ΕΠΟ κινδυνεύουν με έκπτωση, καθώς το ζητεί η ΕΔ/ΟΔΠΕ, πέραν το αιτήματος να γίνει μέλος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ θεωρούσε πως η διαιτησία είναι «τσιφλίκι» της και δεν εφάρμοζε το νόμο, δεν έκανε την Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ μέλος της ΓΣ της ΕΠΟ. Ως συνήθως δεν δίνεται προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο αλλά είναι σε βάρος της ΕΠΟ ο άμεσος ορισμός της δικασίμου.

Η εφαρμογή του νόμου, πέραν της εγγραφής της και την εκπροσώπησή της ΕΔ/ΟΔΠΕ στη ΓΣ της ΕΠΟ, προβλέπει εκπροσώπηση στην ΕΕ της ομοσπονδίας αλλά και στην ΚΕΔ. Επίσης, προβλέπει τη λειτουργία των συνδέσμων διαιτητών, την ένταξη των εν ενεργεία ρέφερι σε αυτούς με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, να γίνονται μαθήματα διαιτησίας στους συνδέσμους αλλά και να έχει λόγο η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ στις αξιολογήσεις. Όλα αυτά τα ζητεί η ΕΔ/ΟΔΠΕ στην προσφυγή της.

Η έκπτωση της διοίκησής της… χτυπά την πόρτα της ΕΠΟ, για αυτό τρέχουν και δεν φτάνουν στο Πάρκο Γουδή. Δεν εφάρμοσαν το νόμο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα.

Η ΕΠΟ, ξεκάθαρα, ήθελε να ελέγξει τη διαιτησία και δεν ήθελε την ανεξαρτησία της, παραχωρώντας τα προβλεπόμενα δικαιώματα, από το νόμο, στην ΕΔ/ΟΔΠΕ. Σα να μην έφτανε αυτό, τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει μόνο μια Ενωση Διαιτητών σε κάθε άθλημα, από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου δρομολογούσαν Ενωση Εν Ενεργεία Διαιτητών, Βοηθών και Παρατηρητών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις κινήσεις έκανε ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος με τη στήριξη της ΕΠΟ.


Σχόλια